Gündem

Çankırı’da karantina süresi sona eren 262 vatandaş evlerine uğurlandı

Korona virüs salgını sebebiyle İngiltere’nin başşehri Londra’dan Türkiye’ye getirilen 262 yurttaş, 17 Nisan’da Çankırı’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtta karantina altına alınmıştı. Geçen süreç süresince AFAD, Kızılay, Gençlik ve Spor Şehir Müdürlüğü tarafından lüzumları karşılanan yurttaşların gözlem süresi sona erdi. Sosyal mesafe korunarak yurttaşlar 15 otobüsle memleketlerine uğurlanırken, yapılan testlerde rastgele bir pozitif olay çıkmadığı ifade edildi.

“Konutlarına erişene kadar takipçileri olacağız”

AFAD Şehir Müdürü Abdullah Özçelik, “14 gün sonunda Londra’dan şehrimize gelen konuklarımızı rastgele bir kasvet olmadan konutlarına bahtladık. Şu an haysiyetiyle hiçbirinde pozitif olay çıkmadı. Yurdumuzu boşalttık. Hepsini taşıtlarımızla konutlarına kadar vazgeçeceğiz. Konutlarına erişene kadar takipçileri olacağız. Toplamda 34 ile gönderdik konuklarımızı. Ayrı ayrı 15 vasıtayla sosyal mesafe kaidesine uyarak vasıtalara yerleştirildi ve illerine sevk edildi” dedi.

“Tüm personelimizde özverili bir çalışma sergiledik”

Süreç süresince yapılan çalışmaları anlatan Gençlik ve Spor Şehir Müdürü Sadık Ak da, “14 günlük karantina sürecimiz başından bu yana tüm personelimizle özverili bir çalışma sergiledik. Davetlilerin genel meyillerine de baktığımızda sürecin iyi geçtiğini görüyoruz. Onların çıkıştaki memnuniyetlerinden bunu farkettik. Zaferli biçimde bu süreci AFAD, Kızılay ve Gençlik ve Spor Şehir Müdürlüğünce koordineli bir biçimde reelleştirdik. Davetlilerimizi de meselesiz konutlarına yolcu ettik. Bizim için neşelendirici olan da burada rastgele bir pozitif hadisenin çıkmamış olmasıdır” biçiminde konuştu.

Hilmi Çelikel
 

Sıradaki Haber :  Milas'ta “İnsan yüzlü örümcek” bulundu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu