Kültür Sanat

Cannes Film Festivali Ertelendi

Fransa başbakanı Emmanuel Macron, Cannes Film Festivali dahil almak üzere tüm festivallerin temmuz ortasına kadar yasaklandığını açıkladı.

Emmanuel Macron, pazartesi günü gerçekleştirdiği röportajda karantina süresinin 11 Mayıs tarihine değin uzatıldığını bildirdi. Bu süreç içinde kalabalık kitlelerin ilgisini çekebilecek hiçbir faaliyet veya festivalin düzenlenmeyeceğini ve bu durumun temmuz ayı ortasına değin devam edeceğini söyledi.

Bu koşul Cannes Film Festivali’nin tarihini süresiz şekilde erteledi. Organizatörler ünlü film festivalini koronavirüs salgını sebebiyle haziran sonu/temmuz başı bir tarihe ertelemişti. Ama yapılan bu açıklama Cannes Film Festivali’ni süresiz şekilde erteledi.

Cannes Film Festivali’nin yeni tarihi şimdilik belirsizken, karnaval organizasyonu için zorunlu izinlerin yetkili ulus makamları, sağlık durumu bakanlığı, içişleri bakanlığı ve Cannes büyük kasaba konseyinden alınması ve bu izinler ışığında yeni bir tarih belirlenmesi gerekiyor. Bu yıl 73’üncüsü düzenlenecek olan Cannes Film Festivali’nin temmuz ayının sonu ya da ağustos ayında kendine yer bulması epeyce şiddet görünüyor. Cannes şehrinin turizm açısından epeyce yüksek rağbet görmesinden nedeniyle festivalin yeni tarihinin yazın sonlarına içten veya sonbaharda her tarafta planlanması için araştırmalar devam ediyor.

Sıradaki Haber :  Dune Filmine İlk Bakış

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu