Gündem

Çeşme’de 65 yaş ve üstüne 1952 model arabayla servis

Çeşme’de, uzun senelerdir hizmet veren bir firmanın sahibi Reşat Akbaykal, antika otomobillere olan alakasıyla da tanınıyor. 1975 senesinde satın aldığı 1952 model taşıtına gözü gibi bakan Akbaykal, vasıtanın orijinal parçalarını Amerika’dan getirterek, tamamen yeniledi. Korona virüs salgınının Türkiye’yi de etkilemesi ve alınan çaba kararları çerçevesinde, dükkanında yalnızca kutu servisi yapmaya başlayan Akbaykal, 65 yaş ve üstü yurttaşlara nostalji yaşatmak emeliyle, onların siparişlerini 68 yaşındaki vasıtasıyla servis etmeye başladı. Antika araba ile yapılan servis, 65 yaş ve üstü yurttaşların yoğun ilgisine sürüklerken, antika arabalar üzerine sohbetler de yapılmaya başlandı.

65 yaş ve üstü yurttaşların siparişlerini antika vasıtasıyla servis ettiğini andırdıran Reşat Akbaykal, “Bu araba sayesinde bir hayli insanla arkadaş olduk. İki aydan fazladır konutlarında kapalı kalmak zorunda kalan 65 yaş ve üstündeki yurttaşlara azıcık olsun moral vermek ve onlara nostalji yaşatmak için 68 yaşındaki taşıtımla servis yapıyorum” diye konuştu.

Antika otomobilini, askerden döndükten sonra 1975 senesinde satın aldığını söyleyen Akbaykal, “Çocukluğumdan beri otomobillere karşı büyük alakam var. Özellikle daha önceki Amerikan otomobillerine alakam var. Bayağı otomobillere olan alakamı bu otomobille giderdim. Bu aldığım araba taksiden çıkma. Otomobili alır almaz toplamaya başladım. Bir Hayli parçasını Amerika’dan getirttim. Çok hoşlandığım otomobilime gözüm gibi bakıyorum” dedi. 

Muhammet İsa Atagöz

Sıradaki Haber :  Güney Kore, 6 Mayıs’ta 'sosyal mesafe' kuralını gevşetiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu