Dünya

Çin, Covid-19 nedeniyle ertelenen meclis toplantılarının tarihini duyurdu

Çin’de en üst kanunuma uzvu olan Milli Millet Kongresi’nin NPC senelik buluşmasının 22 Mayıs’ta, en üst politik istişare uzvu olan Millet Politik Danışma Konferansı’nın CPPCC senelik buluşmasının ise 21 Mayıs’ta başşehir Pekin’de başlayacağı söylendi.

Her sene mart ayının başında tertip edilen ve Çin’de tüm ülkenin gündemini meşgul eden senelik buluşmalar, Covid-19 salgını sebebiyle ertelenmişti. NPC’nin senelik buluşmasının bu sene 5 Mart’ta tertip edilmesi bekleniyordu, ancak 24 Şubat’ta yapılan söylemede, buluşmaların salgın sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirilmişti. Senelik meclis buluşmaları esnasında bir evvelki seneye dair hükümet çalışma raporu okunurken, Çin’in senelik sihrime temennisi ve korunma bütçesi gibi tüm dünyayı ilgilendiren bilgiler paylaşılıyor. 1985’ten bu yana mart ayında tertip edilen ve Çin’de İki buluşma ismiyle anılan buluşma silsilesine her sene Çin’in değişik bölgelerinden toplam 5 binin üzerinde delege ve temsilci katılıyor. Çin idaresinin, senelik politik buluşmasını mayıs ayında tertip edecek olması, ülkede Covid-19 salgınının genel olarak hakimiyet altına alındığı yorumlarını da kuvvetlendirdi. Eskiki senelerde süresi iki haftayı aşan buluşma yarıyılının, bu sene bir haftayla hudutlu yakalanması beklendiği ifade edilirken, başşehre gelecek temsilcilerin karantina uygulamasına tabi yakalanıp yakalanmayacağına dair henüz net bir söyleme yapılmadı.

Çin’de 2 haftadır vefat yok

Öte yandan, Çin anakarasında dün 22 Covid-19 olayı tespit edildiği bildirildi. Hadiselerden 21’inin yurt dışı kaynaklı olduğu ifade edildi. Ülkede evvelki gün 3’ü yurt dışı kaynaklı olmak üzere toplam 6 hadise kaydolunmuştu. Çin anakarasındaki teyitli hadise rakamı 82 bin 858’e yükselirken, salgın sebebiyle şu ana dek 4 bin 633 şahsın hayatını yitirdiği belirtildi. Çin’de Covid-19 salgınında 14 gündür can kaybı bildirilmedi.

Sıradaki Haber :  Azerbaycan'da Covid-19 vaka sayısında rekor artış

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu