Dünya

Çin, Tayland ve Güney Kore’de yeni korona virüs vakaları tespit edildi

Çin’de 28 Nisan’dan bu yana azami hadise rakamı kayıtlara geçti. Çin Milli Sağlık Komiteyi tarafından yapılan söylemede, son 24 saatte 14 yeni korona virüs hadisesi tespit edildiği belirtildi. Geçtiğimiz Perşembe günü ülkedeki tüm bölgeleri düşük tehlikeli olarak söyleyen Çin’de yeni hadise rakamındaki yükseliş dikkat çekti. Tespit edilen yeni olaylardan 11’inin Jilin eyaletinde görülmesi üzerine eyaletteki tehlike orta seviyeye yükseltildi. Böylece Çin anakarasında tespit edilen hadise rakamı 82 bin 901’e yükselirken, bugüne kadar 4 bin 633 birey virüs sebebiyle yaşamını kaybetti.

Tayland’da son bir günde 5 yeni korona virüs hadisesi tespit edilirken, yeni can kaybı olmadığı belirtildi. Yeni bilgilerle beraber ülkedeki toplam hadise rakamı 3 bin 9’a yükselirken, ülkede Ocak ayından bu yana virüs sebebiyle 56 birey yaşamını kaybetti. Taylan’da yeni hadise rakamındaki düşüş sonrası bazı firmaların yine açılmasına karar verilmişti.

Cümbüş mekanlarından bulaştı

Güney Kore’de 34 yeni korona virüs hadisesinin görülmesi salgında ikinci dalga paniğine yol açtı. Son bir ayda azami hadise rakamının kayıtlara geçtiği Güney Kore’de toplam hadise rakamı 10 bin 874’e yükseldi. Güney Kore’deki yeni olayların çoğunun başşehir Seul’daki cümbüş mekanlarına giden bir bireyle iletişimli olduğu belirtildi. Güney Kore Hastalık Hakimiyet ve Temkine Merkezleri KCDC tarafından yapılan söylemede, 20’li yaşlarındaki bir şahsın korona virüs testi pozitif çıkmadan evvel bu mekanlara gittiği ifade edildi. Söylemede, yurt içi kaynaklı 26 yeni olaydan 24’ünün bu bireyle iletişimli olduğu ve bu bireyle iletişimli hadise rakamının 54’e eriştiği kaydolundu. KCDC, bu cümbüş mekanlarına gittiği tanımlanan bin 900 şahsın izlendiğini ve bu bireylerden kendilerini 14 gün süresince karantinaya almalarının, ayrıca test yaptırmalarının istendiğine söyledi. Güney Kore’de korona virüs salgını sebebiyle bugüne kadar 256 birey yaşamını kaybetti.

Sıradaki Haber :  Hafter güçlerinden sahur vaktinde sivil yerleşim bölgelerine saldırı: 14 yaralı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu