Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere 19 Mayıs mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir ileti yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Işığımız, umudumuz, geleceğimiz sevgili gençler” diyerek başladığı iletisine şöyle devam etti: “19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm yurda dağılan, Ulusal Gayreti galibiyete taşıyan ruhu, coşkuyu ve heyecanı bugün de sizlerin gözlerinde görüyorum.

Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşümüzün başlangıcı olan 19 Mayıs, aziz ulusumuzun hürriyetinden bırakmayacağını, hiçbir koşulda himaye altına girmeyeceğini, serbest istemine her şartta sahip çıkacağını tüm dünyaya duyuru ettiği gündür. İstikbal gayretimiz süresince, tarihe gömülmek istenen aziz halkımız azim, cesaret, kararlılık ve inançla yürüdüğü yolda, her türlü güçlüğe göğüs germiş, canı pahasına vatanına ve sancağına yönelen tehditleri bertaraf etmiştir.

Serbestlüğümüzün, hakimliğimizin ve Cumhuriyetimizin güvenceyi aziz Türk Gençliği. Bugün biz, sizlere daha aydınlık, umutlu ve sulh dolu bir gelecek için çalışırken, sizden temennimiz kahraman ecdadımızdan itimat aldığımız vatan ve sancak sevgisine, hürlük aşkına sahip çıkmanız; bu yüce kıymetleri sonraki jenerasyonlara aktarmanızdır.

Samsun’da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve onurla taşıyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, büyümesinin ve gelişmesinin en büyük teminatısınız. Ulusal bedellerine bağlı, âlemsel kıymetlerle barışık olarak ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu kavramanız, özümsemeniz ve mesullüğünü üstlenmeniz geleceğimiz için büyük ehemmiyet taşımaktadır.

Sizlerden çok büyük zaferler bekliyor ve sizlere güveniyorum. Üstlendiğiniz büyük mesullüğün şuuruyla çok çalışacağınıza, Cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkacağınıza vicdandan inanıyorum. Bu düşüncelerle, siz gençlerimizin ve aziz ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tam kahramanlarını bir defa daha hürmetle anıyorum.”

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Erdoğan 2,5 ay sonra Ankara'da

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu