Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sosyal medya talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evvelki gün kurmaylarıyla toplandığı Merkez Yönetim Kurulu buluşmasında sosyal medya ihtarı yaptı. Ragıp Zarakolu’nun ‘idam’ yollaması kapsayan yazısının gündeme gelmesinin ardından Erdoğan’ın “Özellikle bu stil mevzularda beraber hareket etmeliyiz. Sosyal medyada yapılan propagandalara karşı da birlik olmalıyız” yönergesini verdiği bilindi.

“BU HİKÂYELERE ALIŞTIK”
 Muhalefetin hükûmete müteveccih tenkitlerinin de tartışıldığı buluşmada, maske satışı ile LGS ve YKS imtihanlarının hazirana alınmasında turizmin tesirli olduğu tenkitleriyle alakalı Erdoğan’ın “Bu tepkileri kavramakta eforluk sürüklüyorum. Anlamsız tepkiler veriyorlar. Bunlar muhalefetin alıştığımız hikâyeleri” dediği ifade edildi.
Buluşmada bir öteki gündem maddesi iş kuruluşlarının tercih usullerinde yapılacak tertip etmeler oldu. Erdoğan’ın buluşma zamanınca bu mevzuyu sık sık gündeme getirdiği belirtilirken “Baroların tercih tertip etmesinde çok dikkatli olun. Yanlış anlaşılmalara izin vermeyin. Her kesimin görüşünü alın ve tertip etmeyi partinin hukukçu kurmayları ile de sık sık istişare edin. Bir an evvel bitirin” ihtarında bulunduğu bilindi.
Edinilen bilgiye göre buluşmada iş kuruluşlarındaki başkalaşım ile alakalı değişik görüşler ortaya çıktı. Kurmayların bir kısmının doktorlar birliğinde yapılacak tertip etmenin barolarda yapılacak farklılıkla beraber ele alınmasını istediği, bir kısmının ise pandemi yarıyılı nedeniyle Doktorlar Birliğindeki metamorfozun daha sonraya vazgeçilmesi görüşünü dile getirdiği belirtildi.

ERDOĞAN’DAN ZARAKOLU’YA KABAHAT BÜLTENİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Makûs mukadderattan kaçış yok’ başlıklı yazı nedeniyle Ragıp Zarakolu, Evrensel Gazetesi Mesul Müdürü ve Artıgerçek İnternet Gazetesi Mesul Müdürü hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına kabahat ilanında bulundu. Kabahat ilanında, “Kuşkulu Ragıp Zarakolu, güya köşe yazısında idam edilen Adnan Menderes ve Recep Tayyip Erdoğan’ı mukayese eten bir yazı kaleme almıştır. Yazıda sarihçe Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı darbe ve idam tehdidi yapılmıştır.” denildi. Hukuka ters olduğu belirtilen yazının ifade ve basın hürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesinin de olası olmadığı kaydolundu.

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dünya Çiftçiler Günü' paylaşımı

​Türkiye Gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu