Dünya

Danimarka ve Norveç’te hayat normale dönüyor

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 270 binden fazla şahsın vefatına neden olan yeni tip korona virüs Covid-19 salgınında bir hayli ülke sıradana dönüş sürecine girdi. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, 11 Mayıs’ta tüm alışveriş merkezlerinin açılacağına söyledi. Ayrıca 18 Mayıs’tan itibaren lokantalar, kafeler, orta ve yüksek mektepler, kiliseler ve kütüphaneler yine açılacak.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen tertip ettiği basın buluşmasında “Etrafımızdaki hemen hemen her ülkede hudut kısıtlamaları var. Danimarka olarak hudutlarımızı açmaya karar verirsek vaziyetin sıradana döneceğini zannetmemek olur. Bu surattan öteki ülkelerde ki vaziyeti yakından takip ediyoruz” dedi.

Danimarka’da korona virüs sebebiyle 10 bin 83 olay bulunuyor. Virüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 514.

Norveç Devlet Televizyonu ise Norveç’te orta öğretim ve liselerin pazartesi günü tekerrür açılacağını duyurdu. Ayrıca Norveç Başbakanı Erna Solberg ülkenin müesseselerinin çoğunun hakimiyet altında olduğu sürece haziran ortasından itibaren açılacağını belirtti. Bugünkü bilgilere göre Norveç’te korona virüs sebebiyle takribî 8 bin olay bulunuyor. Ülkede virüs sebebiyle 215 birey de yaşamını kaybetti.

Metin Altınışık
 

Sıradaki Haber :  Esenyurt'ta sel sularında arama kurtarma mücadelesi kameraya yansıdı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu