Gündem

Davulcuların Ramazan umuduna Korona virüs engeli

Açık Fikirli’da geçimini müzisyenlikle sağlayan insanların çoğunlukta olduğu Ilıcabaşı Mahallesi’nin sakinleri, Ramazan ayında davul çalıp, para ümidiyle bütün hazırlıklarını tamamladı. Mahalle muhtarı Alim Tarım ve Aydın Müzisyenler Odası Başkanı Fehmi Yanar’ın girişimleriyle Ramazan’da davul çalmak için dışarı çıkma izni de alan Aydınlı davulcular, bahşiş toplama yasağı sebebiyle zora düştüklerini söylediler.

Mahallede yaşamış vatandaşların büyük çoğunluğunun müzisyenlik yaparak geçimini sağladığını bildiren Fehmi Yanar, “Biz müzisyenlerin tüm umudu bahar dönemindeki düğün ve eğlencelerdir. Korona virüs nedeniyle önce nikah ve eğlenceler iptal edildi. Umudumuzu Ramazan ayı davuluna bağladık. Bu yönde izinlerimizi de aldık. Oysa hemen de davulcuların bahşiş alması yasaklandı. Bu kullanım bütün davulcuları zora sokar” diyerek, yetkililerden bahşiş almayı hür hale getirmelerini istedi.

Mahalledeki davulcuların çalışamadığından dolayı zor durumda olduğunu belirten Ilıcabaşı Muhtarı Alim Tarım ise davulcuların izinlerini hazırladıklarını belirterek, bahşiş meselesinin çözümü için yetkililerden destek istedi.

Sıradaki Haber :  150 kişi yaşayan Süleler köyü karantinaya alındı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu