Gündem

Dört bin doğumda bir görülüyor! Yaşam mücadelesi veriyor

İnşaat emekçisi Lokman 33 ile konut hanımı Ayşe 31 çifti 8 yıl evvel evlendi. Çiftin bu konutluluktan Caner 6 adlı oğulları ve Deniz adlı kızları dünyaya geldi. Deniz, dünyaya geldiğinde ise hekimler aileye kızlarının doğuştan makatının kapalı olduğunu, böyle bir hadisenin ise senede vasati dört bin doğumda bir görülen ender hastalık olduğunu söyledi. Bu haber ile ailenin dünyası sanki karardı.

Doğuştan makatı kapalı olduğu için minik kız doğduktan sonra 20 gün süresince yoğun bakımda kaldı ve daha sonra operasyonla kalın bağırsağı karın duvarına getirilip buradan dışkılaması sağlandı. Geçen ay ise minik kızın bağırsakları tıkandı ve bir gece aniden fenalaştı. Bunun üzerine aile kızlarını evvel Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Balcalı Hastanesi’ne götürdü. Ancak, çocuğun rehabilitasyonuyla alakalı temennileri karşılanmayan aile, özel bir sağlık kurumuna müracaat etti. Özel sağlık kurumunda 8 bin lira karşılığında kızları acilen operasyon edildi ve bağırsakları boşaltıldı. Ancak özel sağlık kurumu, Deniz bebeğe operasyonla yeni makat yapılması ve sıhhatine kavuşması için değişik yarıyıllarda 3 operasyon olması gerektiğini bunun içinde vasati 100 bin lira gideceğini söyledi. Parasal gidişatı olmayan aile ise şimdi kızlarının iyileşmesi için iyiliksever yurttaşlardan ve devlet büyüklerinden dayanak bekliyor.

“Operasyon olmazsa kızımız can verebilirdi”

Anne Ayşe Aydın, kızının rahatsızlığı sebebiyle aralıksız ağladığını anlatıp, kendisinin de çok üzüldüğünü söyleyerek, “Doğuştan kızımın makatı kapalı. Özel bir sağlık kurumunda kalın bağırsağı karın duvarına getirilip buradan dışkılaması sağlandı. Cinsel uzuv yapacaklardı kızıma ama bir ölçü para istediler. Biz de devlet hastanesine gittik ve 1 yıl oyalandık. Bir akşam kızım tıkandı ve yeniden özel sağlık kurumuna götürüp bağırsaklarını boşalttık. O zaman götürmesek kızımız can verebilirdi” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Ermenistan’ın saldırısı Taksim Meydan’da protesto edildi

“Dayanak bekliyorum”

Kızının 3 operasyon daha olması gerektiğini ve vasati 100 bin lira gideceğini belirten Aydın, “Ben kızım için dayanak istiyorum yalnızca. Devletimizden ve yardımseverlerden bir dayanak bekliyorum. Eşim 5 aydır çalışmıyordu daha yeni 1 hafta evvel iş buldu Kozan’a çalışmaya gitti. Eforumuz yok bizim de operasyon için” ifadelerini kullandı.

Umutcan İşledici – Elif Ayşenur Bay
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu