Dünya

DSÖ’ye yapılan bağışlar 150 milyon Dolara ulaştı

Çin’de ortaya meydana çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını etkisini arttırmaya devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Afiyet Örgütü’ne sağladıkları fonları askıya aldıklarını duyurmuştu. Bu gelişmenin arkasında birçok ülke DSÖ’ye destek olmak amacı ile bağışta bulunurken, DSÖ’nün kurduğu Covid-19 ile Dayanışma Müdahale Fonu’na 150 milyon dolardan artı bağış yapıldı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada “Bugüne dek Dayanışma Müdahale Fonu’na, 245 binden artı kişi, şirket ve vakıf tarafından katkıda bulunuldu. 150 milyon Dolardan fazla bağış yapıldı” ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, yapılan bağışların korona virüs teşhisi için ve gereksinim sahibi ülkeler için gerekli ekipmanların satın alınması ve tedarik edilmesi için kullanılacağını vurguladı.

Dayanışma Müdahale Fonu, Birleşmiş Milletler Vakfı ve İsviçre Hayırseverlik Vakfı’nın da yardımları ile DSÖ’nün korona virüs salgını ile mücadelede ülkeleri desteklemesine yardım etmek için kuruldu. DSÖ’nün web sitesinden Fon hakkında “Stratejik Hazırlık ve Müdahale Planına göre, Nisan 2020’den itibaren, en fazla yardıma ihtiyacı olan ülkelerdeki kritik müdahale faaliyetleri için asgari 675 milyon Dolarlık bir fonlamaya gereklilik var” ifadeleri kullanıldı.

Serkan Bayar

 

Sıradaki Haber :  Dünya Sağlık örgütünden Afrika uyarısı geldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu