Gündem

Düğün ve sinema salonları temmuzda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında evvelki gün yapılan kabine buluşmasında Cumhurbaşkanı Takviyecisi Fuat Oktay başkanlığında hazırlanan kroki sıradanlaşma takvimi masaya yatırıldı. Buna göre, umuma sarih çay bahçelerinin, dernek yerellerinin ve spor merkezlerinin haziran başında açılması; düğün salonu, sinema, tiyatro ve şov merkezlerinde kısıtlamaların ise 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılması tasarlanıyor. Mesire yerleri ve piknik alanları da haziran ortasında faaliyete geçecek.
Yeniden salgının seyrine göre pandeminin hakimiyet altına alındığı ülkelerle olan hudut kapılarının 15 Haziran’da açılması öngörülüyor.
Nikâh salonlarında azami yüzde 25 kapasitenin aşılmaması koşullarına uyulduğu taktirde kademeli olarak 1 Haziran haysiyetiyle salonlar açılacak. Huzurevlerine yeni kabullerin ve nakillerin yapılmasında öngörülen tarih ise temmuz başı.
İş veya hizmet kontratının feshedilmesine dair sınırlamalar 17 Temmuz haysiyetiyle kaldırılacak. Yeniden aynı tarihlerde yetki tespiti, toplu iş sözleşmesi süreci, toplu iş anlaşmazlıklarının çözümü ile grev ve lokavtla ilgili zamanlar pandemi sürecindeki gibi uygulanacak. Sağlık çalışanlarının durdurulan izinlerinin kademeli olarak başlaması için tasarlanan tarih ise 1 Temmuz. Personelin atama ve yer farklılığı uygulamalarının banale dönmesi için de aynı tarih öngörülüyor.
Buluşmada yurttaşlara verilecek psikososyal takviye programları da görüşüldü. Edinilen bilgiye göre, mektebe geçim süreçlerinde hocalara ve velilere müteveccih salgın sonrası mektebe geçim rehberi hazırlanacak. Banal yaşama geçim sağlayamayan çocuklara ise psikososyal destekledinecek. Kısa, orta ve uzun vadede yurttaşların pandemi psikolojisi ile baş etme hünerlerini kazanabilmeleri için surat surata, telefonla ve online sistem üzerinden psikososyal takviye hizmetlerinin sürdürülmesi tasarlanıyor.

Türkiye Gazetesi

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’da 25 kişide daha korona virüs tespit edildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu