Gündem

Düzce’de maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı

Düzce Şehir Umumi Hıfzıssıhha Heyeti Vali Zülkif Dağlı Başkanlığında valilik buluşma salonunda toplandı. Heyet buluşması sonrasında yapılan söylemede maske takılmasının ikametler haricinde takılmasının gerekli hale geldiği bildirildi. Söylemede şunlara yer verildi:

“Korona virüsünün bulaş süratinin eksiltilmesi ve sosyo-ekonomik yaşamın bir an evvel sıradanlaşması emeliyle yurttaşların tamamının, ikametleri haricindeki tüm kamusal alanlarda kamu binaları, pazar yerleri, park, bahçe, bulvar, sokak, cadde vb. ağzı ve burnu tamamen kapatacak biçimde maske kullanmalarına, bu karara uymayan yurttaşlara kolluk güçleri ve zabıta tarafından Kusurlar Kanunu’na göre harekât yapılmasına. Şehir Umumi Hıfzıssıhha Heyeti’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere; Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 TL, Kusurlar Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392 TL, yönetimsel para cezası uygulanmasına.

Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara Ait Temkinlere Ters Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ‘Yetkili makamlarca alınan temkinlere uymayan birey, iki aydan bir seneye kadar mapus cezasıyla cezalandırılır’ kararı uyarınca, bu karara uymayan bireylerin, haklarında zorunlu adli harekâtlar takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine. İş yerleri ve şirketler hakkında alakalı mevzuat uyarınca zorunlu yaptırımların uygulanmasına rey birliği ile karar verildi.”

Ali Yıldız
 

Sıradaki Haber :  Vefa İletişim Merkezlerine toplam 4 milyon 652 bin 827 talep ulaştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu