Gündem

Efsane futbolcunun Avustralya’daki oğlu için Türkiye harekete geçti

Tüm dünyayı tesiri altına alan korona virüs salgınında eğitim için gittiği Avustralya’da mahsur kalan Umut Yorulmaz, “Bayramı Bursa’da ailemle geçirmek istiyorum” diyerek Türk yetkililere seslendi.

Sosyal medyada da dayanak kampanyası başlatan genç için harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, Umut Yorulmaz ve 250 birey için Avustralya’ya uçak yollayacak. 7 Mayıs’ta uçakla Türkiye’ye getirilecek olan genç ailesine kavuşacak.

Yaşadığı bölgede salgın sebebiyle iş yerlerinin kapandığını ve bir dostunun yanında kaldığını fakat virüsten korunmadığını belirten Umut Yorulmaz, İhlas Haber Ajansı’na söylemelerde bulundu. Yorulmaz, ”Hudutlu rakamda olan sivil uçuşların iptal olmasıyla beraber kendi ihtimallerimizle ülkemize dönme talihimiz kalmadı. Misal bir tavra imza atarak mahsur kalan 25 bin yurttaşımıza dayanak eli uzatan ülkemizin bize de dayanak etmesini bekliyoruz. Bayram evveli hoşlandıklarımızla beraber olmak istiyoruz. Bir Hayli firmanın burada salgından dolayı kapatmasının ardından işsiz kaldım. Konutumu boşaltmak zorunda kaldım. Bu sebeple virüse hazırlıksız tutulmuş oldum. Türkiye Başkonsolosluğuna arzuhalimi yazarak müracaatta bulundum. Onlara teşekkür ediyorum, alakalarını beceriksiz etmediler. Arzlarımızı Dışişleri Bakanlığına ileteceklerini söylediler. Konutumu boşalttıktan sonra başka bir konuta taşınmak zorunda kaldım. Virüse karşı korunmasız olduğunu düşündüğüm burada altı bireyle aynı odada kaldım. Bu esnada aldığım iki bilet daha iptal oldu. Sonrasında tüm uçuşlar durduruldu. Bu süreçte parasal manevi olarak oldukça makûs biçimde eskidim. Daha güvende olduğumu düşündüğüm bir dostumun yanına taşındım. Rahat şartlar altında yaşamaya başladım” dedi.

Üniversiteyi tamamladıktan sonra dil eğitimi almak ve çalışmak için oğlunun Avustralya’ya gittiğini belirten Fenerbahçe ve Bursasporlu daha önceki futbolcu Bahtiyar Yorulmaz ise, “Oğlum Türkiye’ye dönmeye karar verdi. Biletini aldı, dönecekken havalimanında lanet hastalıktan dolayı uçuşlar iptal edildi. Çocuğumuzun da morali bozuldu ve biz internet etrafından sürekli görüşüyorduk. Elçilikle sürekli bağlantı halindeydik. Döneceği için evini de boşaltmış, bir otele yerleşmişti. Elçilik ile bağlantı halindeyken, sosyal medyadan da video yayınladılar. Dışişleri Bakanlığı, elçilik ile bağlantıya geçiyor ve sahip çıkıyor. Konsoloslukta çalışan hademesinden memuruna kadar hepsine çok teşekkür ediyorum. Çok ilgilendiler, istersen kalacak yeriniz yoksa burada kalın demişler. Elçilik saati tanımlayacak ve Sivas’a gelecekler, 14 gün karantinaya alınacaklar. Oradaki yurttaşlarımıza da bir vesile olduk, mutluluk dinliyorum. Adım gibi bahtiyarlık dinliyorum. Dünyanın en mutlu insanıyım şu an” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Düğünde ‘Abi beni bir şey ısırdı’ diyen küçük Hamza hayatını kaybetti

“Türkiye’ye de bu yakışır”

Avustralya’da bulunan oğlu ve 250 Türk yurttaşının 7 Mayıs’ta kurtarma uçağıyla Türkiye’ye döneceğini ve Türkiye’nin yurt dışındaki tam yurttaşlarına tek tek eriştiğini söyleyen Yorulmaz, “Türkiye’ye de bu yakışırdı. Yurt dışındaki tam yurttaşlarımıza yurda geri dönmeleri için dayanak ediyor” dedi.

Hakan Gönül
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu