Dünya

Ekvador’da korona kesintileri, halkı sokaklara döktü

Korona virüs ile çaba eden ülkelerden biri olan Ekvador’da hükümetin siyaseti milleti kızdırdı. Salgın ile çabada hükümetin kesintiler asıllaştırarak kemer sıkma siyaseti uygulamayı seçim etmesi Ekvador ulusunu caddelere döktü. Başşehir Quito’da takribî 2 bin birey hükümet karşıtı hükümet karşıtı eylem tertip etti. İşi sendikaları ve sosyal organizatörler tarafından organize edilen eyleme katılan göstericiler, maskeleri ve sancakları ile caddelerde yerlerini aldı. Eylemciler hükümet karşıtı sloganlar atarken, eylemler sırasında bir polis de yaralandı.

Başşehir Quito’nun yanı gizeme Guayaquil’de de eylemler yapıldı. İçişleri Bakanı Mara Paula Romo, protesto şovlarına toplamda 4 bin şahsın katıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Devlet Başkanı Lenn Moreno devlete ait bazı firmaların kapatılması ve özel sektörde çalışanların ücretlerinden kesintiler yapılması gibi temkinler alınacağına söyledi. Moreno, korona virüs salgınında 150 bin şahsın işsiz kaldığını duyurmuştu.

Korona virüs salgınından en fazla etkilenen Güney Amerika ülkelerinden biri olan Ekvador’da 37 bin 355 korona virüs olayı tespit edilirken 3 bin 203 birey de yaşamını kaybetti.

Sıradaki Haber :  Kastamonu’da 18 madencinin testi pozitif çıktı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu