Gündem

Ender Saraç, E-Talks Tuzla programına konuk oldu

Yayına katılan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, belediye olarak alınan temkinlerden bahsetti. “Nasıl herkes sosyal mesafeyi gözetip, maskesini takıp, caddeye çıkma yasağını uyguluyorsa, biz de genel önlemleri aldık. Ayrıca lüzumları olana dayanak, rutin belediyecilik hizmetleri ve tüm çalışmalarımız son hız devam ediyor. Ramazan aktifliklerine sosyal medya üzerinden sizinle başladık. Öte yandan sıhhat çalışanlarına yardım olmaya devam ediyoruz. Bunlarla birlikte yeni projelerimiz olacak. Semtlerdeki kanı önderleri ile buluşma sosyal medyada millet meclisi ve gençlerle buluşma programları ile devam ettireceğiz. Tuzla milletine ve Tuzla dışındaki herkese güzel sohbetler diliyorum. Hekim Bey’e de selamlarımı hürmetlerimi iletirsiniz. İyi yayınlar diliyorum” diyerek programdan dağıldı.

Programın misafiri sıhhatli beslenme uzmanı Ender Saraç, Ramazan’da beslenme ve Covid-19 ile gayret kapsamında neler yapmalıyız suallerinin yanıtlarını detaylı olarak verdi. Üç şeye dikkat etmeliyiz: Konutta kalmak, elleri yıkamak ve maske takmak diyen Saraç, bu süreçte bağışıklık sistemimize dikkat etmemiz gerektiğinin altını çizerek izleyicilerine ayrıntılı bilgiler aktarırken şu biçimde konuştu.

“Sosyal mesafe değil fiziki mesafe”

Fiziki mesafenin korona ile gayret için hayati ehemmiyetinden bahseden Saraç, “1.5-2 metre mesafe koymak doğru olacaktır. Yalnızca el devireme yüzde 55, maske kullanımı yüzde 45 oranında koruma sağlarken, maske ve el devireme birlikte uygulandığında yüzde 65 koruma sağlar” dedi.

Ufak temkinlerden de bahseden Saraç, “Maskeye karanfil yağı, kekik yağı sürerseniz çok yararı olur. Burun delikleri ile ağzın yakınına uygulayabilirsiniz. Ağzınızı sert diş fırçasıyla fırçalamayalım. Dışarıda yürüyen merdivenler, kapı gibi yerlere değdiğimizde sizden evvel virüslü biri dokunmuş olabileceği için burnunuza, gözünüze değmeyin. Sert diş fırçaları ağzınızda çizik oluşturacağı için dişi kanatabilir. Bu ise ağız mukozasında yuva oluşmasına ve virüslerin dağılmasına imkân sağlar. Yumuşak diş fırçası kullanmalıyız. Ayrıca göz kaşımaktan da sakınmalıyız” dedi.

Sıradaki Haber :  Tek başına fabrika gibi siparişe yetişemiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu