Dünya

Erbil’in en büyük korona virüsü hastanesi kapatıldı

İlk korona virüs olayının 6 Mart’ta görüldüğü Erbil şehrinde hadise rakamının 209’a erişmesinin ardından korona virüsü hastaları için tahsis edilen ve şehrin en büyük sağlık kurumu olan Rızgari Sağlık Kurumu, hastalarının taburcu olmalarının ardından kapatıldı. Rızgari Sağlık Kurumu İç Hastalıkları Kısmı Başkanı Hekim Deşti Abbas Bustani, 200 yataklı sağlık kurumunun 5 Nisan’da korona virüsü olayları için tahsis edildiğini ifade ederek, virüs taşıyan toplam 91 bireyin bu sağlık kurumuna yatırıldığını söyledi. Sağlık Kurumunda rehabilitasyon edilen 91 şahıstan 89’unun sıhhatine kavuşarak taburcu olduğunu söyleyen Bustani, “5 Mayıs’a kadar 89 hasta taburcu oldu geriye kalan ve vaziyetleri ağır olan 2 hastayı başka bir sağlık kurumuna transfer ederek burayı kapatmaya karar verdik” dedi.

Sağlık Kurumunda uyuyan korona hastalarının gidişatlarının çok ağır olmadığını ve hastalar için solunum aygıtı kullanmadıklarını bildiren Bustani, “Erbil’de 178 hadiseden 1 şahıs yaşamını kaybetti. IKBY’de ise toplam 387 hadiseden 340’ı iyileşirken 5 şahıs yaşamını kaybetti. Toplam 38 hasta ise hala sıhhat himaye altında rehabilitasyonları devam ediyor” dedi.

Sağlık Kurumunun kapatılmasının Erbil’de korona virüsünün sona erdiği anlamına gelmediğini kaydolan Bustani, “Dünya Sıhhat Teşkilatı söylemesine göre, en son virüs hadisesinden 2 hafta sonra rastgele hadise görülmezse korona virüsün son bulduğu anlamına geliyor. Erbil merkezinde yeni olaylar yok ama etrafında hala zaman zaman bazı olaylar görülüyor” ifadelerini kullandı.

Erbil Rızgari Sağlık Kurumu Müdürü Botan Abdulkadir ise korona virüsü salgınından sonra kapatılan sağlık kurumunun dezenfekte çalışmaları sonrası klasik çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

IKBY’de korona virüsü salgını ile gayret kapsamında 14 Mart’tan bu yana caddeye çıkma yasağı uygulanıyor.

Abdulkadir Hacıoğlu
 

Sıradaki Haber :  Filistinliler, İsrail’in ilhak planına ‘hayır’ dedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu