Gündem

Esenler Belediye Başkanı Göksu: ‘9 binayı tahliye ettik, her türlü sorunlarıyla ilgileniyoruz’

Esenler, Kemer Mahallesi’nde 945. Cadde’taki yolda dün gece saatlerinde kaymalar yaşanmış ve cadde içerisindeki bir inşaatın esasındaki istinat duvarı çökmüştü. Caddeye gelen takımlar etrafta bulunan binaları boşaltarak tedbir almıştı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yolda yaşanan kayma ve istinat duvarının çökmesine ait söylemelerde bulundu.

“9 BİNAYI TAHLİYE ETTİK, HER TÜRLÜ MESELELERİYLE İLGİLENİYORUZ”

Yol kayma ve istinat duvarının çökme sebebine müteveccih söylemelerde bulunan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Yağan yağmurlardan dolayı yerde olan bir ekip hafifleme ve alt yapıdaki bir ekip patlamalardan dolayı bir yol kayması mevzubahisi oldu. Yol kaymasından dolayı daha sonra çökmeye dönüştü. Bu çerçevede dikkatli bir biçimde ihtiyat alarak, belediyemize geldikten sonra 9 tane binanın tahliyesini hakikatleştirdik. 9 bina durgunlarıyla alakalı tutku ediyorlarsa kendilerini konuk edebileceğimizi söyledik. Şu anda her türlü meseleleriyle ilgileniyoruz. Zorunlu teknik çalışmalar bittikten sonra yaşamı klasiğe dönüştürüp binalarda analiz yapacağız” dedi.

“BİNALAR TEHLİKE TAŞIYORSA, TEHLİKELİ YAPI ÇERÇEVESİNDE BOŞALTACAĞIZ”

Binaların tehlike taşıyorsa tamamıyla tahliye edileceğini söyleyen Başkan Göksu, “Binalar şayet tehlike taşıyorsa binaları tamamıyla tahliye edeceğiz. Tehlikeli yapı çerçevesinde boşaltacağız. Şayet binalar rastgele bir tehlike taşımıyorsa yurttaşlarımız daha sonra konutlarına dönecek. Biz o harekâtları tamamlayıncaya kadar bizden yer arzında bulunan, kalmak için arzda bulunan her yurttaşımıza dayanakçı olmak için kendilerine ifade ettik. Onları konuk edeceğiz, onları ağırlayacağız. Teknik meseleleri çözdükten sonra işlerine devam etmelerini, konutlarında kalmalarını sağlamış olacağız. Şu anda dış çerçevede baktığımız zaman, ciddi bir mesele görünmemekle birlikte, detay araştırıp ondan sonra teknik personeller bu konutta oturulabilir ya da oturulamaz hangi raporu verirlerse ona göre hareket edeceğiz, ona göre yurttaşımıza dayanakçı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı: 'Dünyanın en güzel ikinci fiili yardım etmek'

Vedat Bayraktar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu