Gündem

Esenler’de her yer cıvıl cıvıl

Esenler’de çocukların en çok alaka gösterdikleri yerlerden birisi Esenler Çocuk Caddeyi oldu. Saat 11.00’den itibaren çocuklar caddeyi doldurdu. Çocuklar caddeye inmeden evvel Esenler Belediyesi caddeyi yıkadı ve dezenfekte etti. Türkiye’nin ilk çocuk gelişimi ve eğitimine dönük sosyal projesi Çocuk Caddeyi, uzun bir aradan sonra ufak konuklarını ağırladı. Takribî 2 aydır konuttan çıkmayan çocuklar, Çocuk Caddeyi’na geldiler ve cadde yeniden çocukların sesleriyle doldu. Rengarenk gök kuşağı boyamalarıyla süslenen Esenler Çocuk Caddeyi’nda çocuklar; saklambaç, ip sıçrama, sek sek gibi oyunlar oynayıp deşarj oldular. Çocuklar oyunlarını oynarken sosyal mesafe kaidelerine de uydular.

Zabıtadan sosyal mesafe ihtarı ve maske

Zabıta takımları, caddede ip sıçrama, seksek, yakar top, voleybol gibi uzak mesafeli oyunlar oynayan çocukları ve hem de ebeveynlerini sosyal mesafeye uyulması mevzusunda sık sık uyardılar. Zabıta çocuk caddesinde maskesi bulunmaya çocuklara da maske dağıttı.

Esenler çocukların en çok alaka gösterdiği mekanlardan birisi de 15 Temmuz Ulus Bahçesi oldu. Çocuklar aileleri ile beraber burayı da doldurdu. Yeşillikler arasında koşan, oynayan çocuklar buraları çok özlediklerini ifade ettiler. İlçedeki tüm parklar ve yeşil alanlar çocuklarla doldu. Her taraf çocuk sesleriyle yankılandı. Çocukların cıvıl cıvıl görüntüleri büyüklere de moral oldu.

Tuncer Cengiz
 

Sıradaki Haber :  Irak’ta korona virüs vakaları 200 bini aştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu