Gündem

Eve giren 1,5 metrelik boz yılanı elleriyle yakalayıp doğaya saldılar

Elbistan’a bağlı Doğan Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Söğüt, evinin önündeki kümesin yakınlarında takribî 1,5 metre uzunluğunda bir yılan fark etti. Yılanın uzaklaşmasını sağlayan Söğüt, tekerrür evine döndü.

Ertesi gün sabah saatlerinde eşinin ‘konutta yılan var’ biçimindeki haykırışını dinleyen Söğüt, hemen Av Hayvanları ve Su Mahsullerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan’ı aradı. Söğüt, konutlarına yılan girdiğini ve hayvanı öldürmek istemediklerini anlattı. Doğan’da vaziyeti, Doğa Koruma ve Ulusal Parklar DKMP Kahramanmaraş Şubesi Elbistan Şefliği’ne bildirdi. Doğan ve DKMP Elbistan Şefliği misyonluları, birlikteleriki Ali Sezer adlı yurttaşla beraber Doğan Mahallesi’nin yolunu yakaladı. Konuta geldiklerinde yılanı araştıran takımlar, hayvanın bölgede sık tesadüfülen boz yılan olduğunu tespit etti. Takribî 1,5 metre uzunluğundaki yılan, hasar verilmeden tutuldu. Daha sonra semtten oldukça uzak bir bölgeye götürülüp, tabiata vazgeçildi. Evine giren yılandan kurtularak rahat bir soluk alan Mehmet Söğüt adlı yurttaş, Av Hayvanları ve Su Mahsullerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan’a, Doğa Koruma ve Ulusal Parklar DKMP Kahramanmaraş Şubesi Elbistan Şefliği’ne ve Ali Sezer’e teşekkür etti.

Hadiseye şahit olan yurttaşlar, daha evvelden de bir hayli kere yılan tutan Ali Sezer’in, yılanı boynuna dolayarak poz vermesini ise afallamışlıkla izledi.

Murat Sürücü
 

Sıradaki Haber :  Tumaini Letu, Shariah Uluslararası Mülteci Savunması ve Desteği Ödülü’ne layık görüldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu