Gündem

Fahrettin Altun, salgına karşı başarının anahtarını açıkladı

Altun, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, insanlığın, tarihin güçlü yarıyıllarının birinden daha geçtiğini, Türkiye olarak bu süreçten en az biçimde etkilenmek için her alanda çok kıymetli bir çaba verdiklerini bildirdi.
Halk ve devlet el ele verdiğinde neticenin zafer olduğunun deneyim ile statik olduğuna dikkati sürükleyen Altun, gerek sıhhat sektöründe gerekse de değişik alanlarda iyi bir imtihan verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini belirtti.

Altun, “Nasıl ki terörle gayrette ehemmiyetli zaferler elde etmişsek ve bu zaferleri devam ettirebiliyorsak bu krizi de aynı biçimde devlet halk bütünleşmesiyle, dayanışmasıyla aşıyoruz. Salgınla çabamız müddetince fiziki mesafenin temini, sıhhat sisteminin ayakta kalması, esas gereksinim maddeleriyle alakalı yapım ve tedarik zincirlerinin topallamaması ve de kamu kumpasının korunması mevzularında dünyaya misal adımlar attık. Salgına karşı çabamızda zaferin anahtarı, yeni hükümet sistemimizin avantajlı idare şekli ve Cumhurbaşkanımızın liderliğidir. Onun mücadeleyi, Cumhur İttifakı’nın dayanağı ve ulusun onayıyla getirilen yeni sistem, bu krizde halkımızın methiyesine yine mazhar olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yandan korona virüsle çaba ederken, değişik yandan da salgın sonrasına müteveccih hazırlıkların devletin her kademesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir titizlikle devam ettiğini vurgulayan Altun, salgınla gayrette elde ettikleri zaferin devamı için büyük bir mücadele sarf ettiklerini bildirdi.

“Türkiye’den yana değilsiniz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Küresel ekonomik, politik ve sosyal kumpasta köklü farklılıklar yaşanması olası yeni bir yarıyıla giriyoruz. Allahın İzniyle 21’inci yüzyılı Türkiye’nin yüzyılı haline getireceğiz” laflarını düstur edindiklerini ve bunun için durmaksızın çalıştıkları günlerden geçtiklerini aktaran Altun, şöyle devam etti:
“Türkiye böylesine bir ivme tutmuş, salgınla gayrette parmakla gösterilen bir zaferi sağlamışken, ne yazık ki palavra, hurafe ve kinden beslenen gayri ulusal bir muhalefet bizleri paçalarımızdan alta doğru sürüklemeye çalışmaktadır. Mücadeleleri nafiledir! Muhalefet, demokratik politikanın asli unsurudur. Ülke ve kamu çıkarına hareket eden bir muhalefet başımızın tacıdır. Ancak karşımızda, Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapan, terör örgütlerinden medet uman ve ulusun kıymetleriyle tartışma eden anti-demokratik bir muhalefet var!
Bu gayrı ulusal muhalefet şimdi de Türkiye’nin salgın sonrasında ekonomi alanında bir kriz yaşayacağı temennisiyle ellerini ovalamakta, bu güzergahta küresel efor odaklarının ekonomi idaremize müteveccih işlemlerini ve saldırılarını sarihçe desteklemektedir. O zaman şu suali sormak kaçınılmazdır; Kimden yanasınız? Dünyayı denksizlikler inşa ederek sömüren ve kaba ekonomik kumpasın temsilciliğini yapan küresel efor odaklarının hadsiz ataklarından medet umduğunuza göre, bizden, bu ülkeden, ulustan, Türkiye’den yana değilsiniz”

Sıradaki Haber :  Karantina yurtlarından vatandaşların tahliyeleri sürüyor

“Makûsa değil, iyiye gideceğiz”

İnsanlık tarihinin salgın misallerine bakıldığında erken galibiyet sağlayan ülkelerin, salgını hakimiyet altına aldıktan sonra ekonomik atlama asıllaştırabildiklerine dikkati sürükleyen Altun, şunları kaydoldu:
“Ekonomi idaremize saldıranlar Türkiye’nin salgından kuvvetlenerek çıkmasından korkuyorlar. Ekonomimize, ekonomi idaremize, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a müteveccih hücumların artta ülkemizin ‘post-korona’ yarıyılında hakikatleştireceği ekonomik ve sosyo-siyasi atlamayı yasaklamak, ülkemizi yine 18 sene evvelinin bağımlılık kumpasına mahkum etmek uyumaktadır.

Evet, darbelerden, natürel afetlerden, terörden ve salgın hastalıklardan medet uman ancak bunların hiçbirinden bekledikleri neticeyi elde edemeyen küresel ve onların güdümündeki milli vesayet odaklarının son umudu ekonomimizin makûs gitme olasılığı. Makûsa değil, iyiye gideceğiz”.

Bağlantı Başkanı Altun, paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Muvaffak Olamayacaksınız, ulusumuzu bölemeyeceksiniz, sancağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı ufalayamayacaksınız, devletimizi deviremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu millete boyunduruk vuramayacaksınız” konuşmasını yaptığı videoya da yer verdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu