Gündem

Fahrettin Altun’dan ‘Makus kaderden kaçış yok’ başlıklı yazıya suç duyurusu

İrtibat Başkanı Fahrettin Altun, Arti Media işletmesine ait bir internet haber sitesinde Ragıp Zarakolu imzasıyla yayınlanan ‘Makus mukadderattan kaçış yok’ başlıklı yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a müteveccih idam tehdidinde bulunulduğu iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na kabahat bülteninde bulundu.
Altun’un avukatı Sezgin Tunç tarafından savcılığa sunulan kabahat bülteni arzuhalinde, Fahrettin Altun’un Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanı olduğu, kabahat bülteninin yurttaş olarak ülkesine, halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı mesullüğü dolayısıyla yapıldığı kaydolundu. Arzuhalde, yayıncı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resminin karşısında darbeciler tarafından idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes’in resminin yerleştirildiği vurgulandı.

“Halkoyuyla seçilen Cumhurbaşkanına darbe ve idam tehdidi yapılmıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarihçe darbe ve idamla tehdit edildiğinin ifade edildiği kabahat bülteni arzuhalinde, “Kuşkulular tarafından Adnan Menderes’in 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrasında darbeciler tarafından 17 Eylül 1961 tarihinde idam edilmesi hadiseyi üzerinden halkoyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı sarihçe darbe ve idam tehdidi yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

“Halkımızın moral ve motivasyonunun düşürülmesi hedeflenmektedir”

Kabahat bülteni arzuhalinde, “Bu yayın ve tehditler aynı zamanda içinden geçmekte olduğumuz küresel salgın sürecinde ülkemizin devleti ve ulusuyla beraber yürüttüğü gayreti de hedefleyerek başta yürütülen bu zaferli çabaya önderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm halkımızın moral ve motivasyonunu düşürmeyi, ulus arasında fobi ve münakaşa oluşturarak kamu sulhunu bozmayı kastetmektedir. Bu gayretlerinde zaferli olamayacak olsalar da sistematik bir biçimde yürütüldüğü anlaşılan bu tehdit ve korkutma kapsayan yayınları yapan birey ve yayın kuruluşları hakkında soruşturma yürütülmesi, haklarında kamu davası açılması ve bu kabahatlerden hasar gören kamu ismine ceza verilmesi gerekmektedir” diye belirtildi.

Savcılığa sunulan kabahat bülteni arzuhalinde, kuşkulu Ragıp Zarakolu, internet sitesi sahibi Arti Media GmbH ile kuşkulu niteliğine uyabilecek tüm birey ve kuruluşların, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal kumpasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı alenen işlemiş oldukları fiiller sebebiyle ve resen tespit edilecek kabahatlerden cezalandırılmaları arz edildi.

Sıradaki Haber :  Kovandan kraliçe arıyı almak isterken hastanelik oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu