Gündem

FibroGenesis, fibroblast hücre tedavisini uyguladığı kovid-19 buluşunu açıkladı

Amerika Birleşik Devletlerili ilaç işletmesi Fibro Genesis, kovid-19’a eş akciğer iltihaplanmasının hayvan modelinde PneumoBlast mahsulünün ehemmiyetli faalliğe sahip olduğuna söyledi. Yapılan söylemeye göre; fare bağışıklık sistemi, hiper-aktivasyon moduna girecek biçimde uyarılarak kovid-19’a eş semptomlar elde edilmiştir. Kovid-19 simülasyonu sağlandığında PneumoBlast uygulaması, akciğerde akışkan birikmesinde ehemmiyetli seviyede eksilme sağlamıştır. Ayrıca, inflamatuar hücre infiltrasyonunda eksilme ve kovid-19 hastalarında düşük sağkalımla ilişkili olan interleukin-6 IL-6 gibi kimyevi medyatörlerin baskılandığı kollanmıştır.

FibroGenesis Başkanı ve CEO’su Pete O’Heeron, bu pozitif neticenin ve akciğerlerdeki akışkan birikmesini ehemmiyetli seviyelerde düşürebilmenin coşku verici olduğunu belirterek, “Kök hücrelerle mukayese etildiğinde fibroblastlar daha sağlamdır ve eforlu bir hücre kaynağıdır. Bu bilgiler aynı zamanda PneumoBlast mahsulünün hem inflamasyonun ve akışkan birikmesinin bastırılmasında, hem de kovid-19 virüsünün akciğerlerde neden olduğu zararın giderilmesinde aktif olduğunu göstermiştir. Şimdiye kadar elde ettiğimiz en iyi netice” dedi.

Şirketin Bilim Direktörü Dr. Tom Ichim ise şöyle konuştu: “Bu ilk bilgiler, oldukça ikna edicidir ve şipşak muayenehane deneylerle test edilmelidir. Yaptığımız çalışmalar, PneumoBlast rehabilitasyonunun test edilen tüm parametreler açısından BMSC’lerden çok daha iyi performans gösterdiğini ortaya koymuştur. Umut verici faallik bilgileri ve mevcut insan güvenliği bilgileri göz önünde bulundurulduğunda yeni mahsulünün kovid-19 kaynaklı akciğer hastalığı yaşayan hastalar için yeni bir umut kaynağı olacağına inanıyorum.”

Sıradaki Haber :  Malezya'daki Türk öğrenciler Türkiye'ye getiriliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu