Dünya

Filistin Devlet Başkanı Abbas tedbirleri açıkladı

Korona virüs salgınına karşı tüm ülkeler dayanışmanın ve dayanağın ehemmiyetine vurgu yapmaya devam ediyor. Azerbaycan’ın liderliğinde korona virüs gündemine ait tertip edilen İrtibatsızlar Hareketi Liderleri Buluşmasına Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da katıldı. Abbas, Filistin’de alınan ihtiyatları söyledi ve İsrail’in korona krizinde mesken projeleri uygulamasını yalanladı.

Abbas, salgının süratli bir biçimde dağılmasından dinlediği kaygıyı belirterek acil ihtiyatlar alınması gerektiğini dile getirerek, “Korona dünyanın en kritik sıhhat krizlerinden biri. Korona salgınına dair fikirlerimiz tartışmak, işbirliğimizi ve dayanışmamızı kuvvetlendirmek için ve beynelmilel mücadeleler çerçevesinde çalışmak üzere buradayız. Bu riskli salgın çok süratli bir biçimde dağılırken hem ekonomik hem sıhhat açısından hazır olmalıyız” ifadelerini kullandı.
Abbas, alınan ihtiyatları anlatarak, “5 Mart’tan beri mucizevi hâl uygulanan Filistin olarak, hudutlu olanaklarımıza karşın önlemler de aldık. Bu sebeple olay rakamlarımız eksildi. Beynelmilel seferler ve geçişleri de kapattık. Bazı kentleri karantina altına aldık. Mekteplerde eğitimlere ara verildi. Karantina merkezlerinin yanı gizeme korona testlerinin yapılması için özel merkezler de kurduk. Attığımız bu adımlara karşın pek çok ülke gibi özellikle bu salgının ekonomik ve sosyal tesirlerini eksiltebilmek için daha çok çalışmamız gerek” dedi.

“Filistin, bu kritik süreçte her ülke gibi zorlandı”

Öte yandan Abbas, İsrail’in korona krizinde mesken politikasını kullanmasını yalanladı. İrtibatsızlar Hareketi’nin abone ülkeleri, beynelmilel teşkilatlar, Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyini beynelmilel hukukun uygulanmasını sağlamak ve İsrail ‘in korona pandemisi mazeretiyle yeni bölgeleri ilhak etmemesi için mesullüklerini üstlenmeye çağırdı. İsrail’in korona krizinde krizde aldığı tavırlarla, iki devletli çözüme erişmek, adaletli ve kalıcı bir sulh elde etmek için kalan son fırsatları yok etmeye başladığını dile getiren Mahmud Abbas, “Filistin, bu kritik süreçte her ülke gibi zorlandı. Özellikle İsrail’in işgali ile asıllaştırdığı baskınlar ve hapsedildiği binlerce Filistinli ile ulusumuzu tahliye atıyor. İsrail, Kudüs’e girmemiz ve akrabalarımızı gözetmemize mani oluyor. Bu mevzuda beynelmilel teşkilatlara seslendik ve bize destekledimelerini istedik” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Rusya'da Covid-19'a bağlı ölü sayısı 405'e ulaştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu