Dünya

Filistin’de karantina kaldırıldı

Korona virüs salgını kapsamında ülkeler tek tek aldıkları temkinleri hafifletiyor. Banale dönüş sürecine sürat veren ülkelerden biri de Filistin oldu. Filistin, takribî 2 ay evvel duyuru ettiği karantina kararını kararlaştırdığı tarihten evvel kaldırma kararı aldı. Karantina kararını 5 Haziran’da sonlandırma kararı alan Filistin yönetimi, korona virüs hadise rakamında haftalardır düşüş gözlemlenmesinin ardından tarihi geri çekti. Karantinanın kaldırılması bugünden itibaren geçerli olacak.

KAFELER AÇILIYOR

Alınan yeni ihtiyatlar kapsamında, kentler arası seyahat yasağı da kaldırıldı. Toplu taşımaların da basmakalıp biçimde hizmet vermesi kararı alındı. Mağazalar, kafeler, lokantalar, sıhhat merkezleri, camiler, kiliseler bu sabah itibariyle açıldı. Resmi müesseseler ise Ramazan Bayramı’nın son bulması ile yarın sabah saatlerinde iş başı yapacak.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, korona hadise rakamlarında düşüşün ardından yeni bir yarıyıla geçildiğini anımsatarak, “Bu yarıyılda, insanların basmakalıp yaşamlarına dönüş için lüzumlu temkin alınmasına karar verildi” dedi.
Filistin Sıhhat Bakanı Mai al-Kaila, korona virüs testlerinin günlük bazda kumpaslı olarak süreceğini ifade etti. Mucizevi halin devam ettiğini laflarına ilave eden Filistinli Bakan, lüzumlu tedbirlerin yeni test neticelerine göre değişkenlik gösterebileceğini ifade etti.

Filistin’de bugüne kadar 423 korona virüs olayı tespit edilirken, 3 şahıs da yaşamını kaybetti. Salgında 357 şahıs da sıhhatine kavuşarak taburcu edildi.
 

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’da korona virüse bağlı can kaybı 88’e yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu