Dünya

Finlandiya Başbakanı Marin: ‘Sağlık yetkilileri salgında ikinci dalgayı bekliyor’

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, hükümetin yeni tip korona virüs Covid-19 ile çaba kapsamında yapılan çalışmaların detaylarını kamuoyu ile paylaşmak emeliyle Milli Sıhhat ve Refah Enstitüsü THL yetkililerin katılımıyla basın buluşması hakikatleştirdi. Başbakan Marin, günlük yaşamı basitleştirme mevzusunda tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti. Başbakan Marin mevcut enfeksiyon oranı bilgilerine sabreden matematiksel modelleri işaret ederek sıhhat yetkililerinin yaz aylarında hadise rakamında hafif bir düşüş beklediğini, güzde ise ikinci bir dalga beklediğini dile getirdi. İkinci dalga gidişatına ülkenin çok iyi hazırlanmasını umduğunu ifade eden Marin, sıkı temkinlere gerek dinlenmeyeceğini kaydoldu.

Salgının ülkede baş göstermesinden bu yana hükümet olarak sürü bağışıklığı alternatifini devre dışı vazgeçtiklerini ve alınan ihtiyatlarla virüsün dağılmasını önlemeye çalıştıklarını belirten Marin, “Bu savaşı kazanmak ve virüsten kurtulmak istiyoruz” diye konuştu.

Finlandiya Milli Sıhhat ve Refah Enstitüsü THL Başhekimi Taneli Puumalainen ise iyileşen şahıs rakamının tespit edilen yeni hadise rakamından daha süratli çoğaldığını belirtti.

Öte yandan THL tarafından yapılan son söylemeye göre, ülkede korona virüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı 293’e, toplam hadise rakamı ise 6 bin 228’e yükseldi. Ülkede virüsü yenerek sıhhatine kavuşanların rakamı ise 5 bin olarak söylendi.

Mehmet Yılmaz
 

Sıradaki Haber :  Finlandiya Başbakan Yardımcısı Katri Kulmuni istifa etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu