Dünya

Fransa Başbakanı: ‘1945’ten daha kötü bir ekonomik kriz geliyor’

Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına bölge korona virüs salgını nedeni ile ülke ekonomileri ve sağlık durumu sistemleri zorlama günler geçiriyor.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe ve Fransa Sıhhat Bakanı Olivier Veran bugün korona virüs salgını ile mücadele hakkında iki taraflı basın toplantısı düzenledi. Başbakan ve Sağlık Durumu Bakanı, Fransa’da 11 Mayıs’ta sona ermesi beklenen sokağa çıkma yasağı ve yasaktan sonrası hakkında halkı bilgilendirdi. Fransa Tabipler Odası’nın karşısında çıkmasına rağmen 11 Mayıs tarihinden itibaren okulların açılacak olması hakkında yorumlama yapan Başbakan Philippe, “Okullar kademeli olarak açılacak. Her bölgede açılması laf konusu değil” ifadelerini kullanırken, ülke genelinde 11 Mayıs tarihinden itibaren toplu taşımada maske takmanın zorunlu hale getirileceğini aktardı. Başbakan, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının peşinde her vatandaşa 1 maske dağıtmayı hedeflediklerini belirtirken, “Her vatandaşa 1 maske verilecek, ardından kendileri satın alabilecekler. acilen ülkede maske dağıtımı yapsak yalnızca 1 hafta popüler oluruz, sonrasında ülke maskesiz kalır” ifadelerini kullandı. Philippe, ülkede bulunan 4 milyon düşük gelirli aileye 15 Mayıs tarihinde 150 Euroluk yardım yapılacağını aktarırken, büyük bir ekonomik krizin kapıda olduğunu dile getirdi. Sağlık Durumu Bakanı ise Ocak ayı sonu itibari ile maske üretiminin 2 katına çıkarıldığını açıklarken, sağlık durumu çalışanlarının maske konusunda öncelikli olduklarını dile getirdi. Bakan, “3 milyon maske var, 17 milyon ihtiyaç sahibi var ve her kişiye günde 3 maske lazım” ifadelerini kullanırken, maske temin etmekte güçlük çektiklerini ve çalışanların aidat karşılığında eczanelerden satın alabileceklerini dile getirdi.

“1945’ten daha fena bir idareli kriz geliyor”

Fransız Başbakan, salgın nedeni ile ortaya meydana çıkan ekonomik krizin daha yeni başladığını belirterek, “1945’ten daha fena bir ekonomik kriz geliyor” ifadesini kullandı. Başbakan, ekonomik faaliyetlerin yüzde 36’sının, endüstriyel faaliyetlerin yüzde 43’ünün, inşaat sektörünün yüzde 88’inin, turizm ve yeme-içme sektörünün yüzde 90’ının düştüğünü açıklarken, idareli krizin şiddetli olacağını vurguladı.

Sıradaki Haber :  Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’dan gelenlere negatif Covid-19 test sonucu şartı getirdi

“Virüs ile yaşamayı öğrenmeliyiz”

Fransız Başbakan, “Eskiye dönmemiz fazla uzun zaman alacak, eski hayatımıza dönemeyeceğiz. 2021’den önce aşı bulunamaz” ifadelerini kullanırken, “Virüs ile yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.

Fransa’da toplam korona virüs olgu sayısı 152 bin 894’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 19 bin 718’e ulaştı.

Açlık Kaplan
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu