Dünya

Fransa’da 500 binden fazla yumurtada Salmonella bakterisi tespit edildi

Fransa genelinde değişik markalar altında piyasaya sürülen 500 binden fazla yumurtada Salmonella bakterisi tespit edildi. Vakanın ardından yumurtalar market raflarına bir araya gelirken mevzubahisi yumurtaları satın alan harcayıcıların da yumurtaları aldıkları marketlere iade etmeleri istendi.

Fransa’da harcayıcı haklarını gözeten bir internet sitesi, Arradory ve Matines işletmeleri tarafından bir hayli marka ismi altında piyasaya sürülen ve son kullanma tarihleri 26 Nisan ile 14 Mayıs 2020 tarihleri arası olan 500 bin yumurtada Salmonella bakterisine tesadüfülmesi sebebiyle yumurtaların toplatıldığına söyledi. Yumurtaları satan marketlerin adının yer aldığı haberde ülkenin tanınmış marketlerinin de adı bulunuyor.

26 Nisan-14 Mayıs arasında harcanacak olan 3FRMDB08 numarası yazılı yumurtalar ile 27 Nisan-18 Mayıs arasında harcanacak 3FRMDB678 numara damgaları bulunan yumurtaların iade edilmesi gerektiği belirtildi.

Fransa’da yeni tip korona virüs Covid-19 salgınıyla çaba yarıyılında 1 ay gibi bir zaman diliminde toplam 185 milyon yumurtanın marketlere sevk edildiği kaydolundu. Bu rakamda geçtiğimiz seneye oranla yüzde 44 oranında bir çoğalış olduğu vurgulandı.

Öte yandan Salmonella bakterisi başta, karahumma, paratifo ve yiyecek zehirlenmesine yol açabilen ve bağırsak sistemini etkileyen yaygın bir bakteri.

Tansu Sarıtaylı

Sıradaki Haber :  Geçen yıl en fazla eğitim kitabı yayımlandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu