Dünya

Fransa’da Başbakan Philippe ve bakanlar hakkında 63 suç duyurusu

Fransa, yeni tip korona virüs Covid-19 salgını ile gayretini sürdürürken Başbakan Edouard Philippe ve bakanlar salgın sürecini iyi idareyememekle tenkit etildi. Fransa hükümetinin Ocak ayından bu yana Covid-19 kriz yönetimi makûs bulan yurttaşların, hükümet azalarını suçlamada tek yetkili uzuv olan Cumhuriyet Adalet Divanı’na 63 kabahat bülteninde bulunduğu söylendi.

Bir radyo kanalının programına katılan Yargıtay Savcısı François Molins hakkındaki en çok kabahat bülteninde bulunulan hükümet abonelerinin sırasıyla Başbakan Edouard Philippe, Şubat ayında istifa eden daha önceki Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, mevcut Sağlık Bakanı Olivier Veran, Adalet Bakanı Nicole Bellubet, Çalışma Bakanı Muriel Penicaud ve İçişleri Bakanı Christophe Castaner olduğuna söyledi.

Savcı Molins kabahat ilanlarının sebebi olarak, “insan sıhhatini riske atmak, istemsizce vefata sebebiyet vermek ve dayanak kaidelerine uymamak” olduğunu ifade etti.

Kabahat ilanını bulunan tarafların ise dernekler, doktorlar sendikaları, polis sendikaları ve kimilerinin tutuklu olduğu bilinen yurttaşlar tarafından yapıldığı belirtildi. Kabahat ilanlarının kabul edilebilirliği hakkında kararını verecek olan Cumhuriyet Adalet Divanının önümüzdeki aylarda kararını bildireceği ve kabul edildiği takdirde soruşturma başlatılacağı aktarıldı.

Sıradaki Haber :  ABD'de Covid-19 salgınında can kaybı 59 bini, vaka sayısı 1 milyonu aştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu