Dünya

Fransa’da sağlık çalışanlarından protesto

Korona virüs salgını ile en önde çaba eden sıhhat çalışanları Fransa’nın başşehri Paris’te bulunan Robert Debre Hastanesi’nin önünde makûs çalışma şartlarını protesto etti. Sıhhat çalışanları, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümet karşıtı sloganlar atarken, makûs çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ücretlerine zam yapılması arzında bulundular. Sıhhat çalışanlarının eylemine Sarı Yelekliler grubu da katılarak, destekledi.

Sıhhatçılar, 1 seneden uzun müddettir sağlık kurumulardaki beceriksiz ihtimaller ve makûs çalışma şartları sebebi ile hükümetten acil eylem tasarıyı bekliyor. Polis, eylem sırasında geniş güvenlik tedbirleri alırken, eylemcilerden kimilerini göz altına aldı. Polis, ayrıca ülkede salgın sebebi ile 10 şahıstan fazla insanın toplanması ve şov yapmasının yasak olması sebebi ile eyleme katılan onlarca bireye para cezası kesti.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda sıhhatçiler sağlık kurumular ve bakım konutlarında ki beceriksiz maskeler sebebi ile hükümete tepki göstermişti.

Fransa’da toplam korona virüs hadise rakamı 218 bin 679’a, yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 28 bin 215’e yükseldi.

Sıradaki Haber :  Fransa'da korona virüsten ölenlerin sayısı 28 bin 132'ye ulaştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu