Dünya

Fransa’da son 24 saatte korona virüsten 243 ölüm

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyon 900 binden fazla bireye bulaşan ve 270 binden fazla bireyin vefatına neden olan korona virüs salgını sebebiyle Avrupa’da can kaybı rakamı çoğalmaya devam ediyor. Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan söylemede, son 24 saatte korona virüs sebebiyle 243 bireyin yaşamını kaybettiği bildirildi.

Ülke genelinde korona virüs sebebiyle ölü rakamının 26 bin 230’a eriştiği belirtildi. Bakanlık, yaşlı bakım konutlarında 9 bin 733 bireyin, sağlık kurumularda ise 16 bin 497 bireyin yaşamını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 642 yeni hadise tespit edildiğini ifade ederken, toplam hadise rakamı 210 bin 86’ya ulaştığına söyledi. Bakanlık, 22 bin 724 bireyin sağlık kurumunda uyumakta olduğunu ve 2 bin 868 bireyin ise yoğun bakımda olduğunu ifade ederken, yoğun bakımda uyuyan hasta rakamında yaşanan düşüşün 1 aydır devam ettiğini bildirdi. Bakanlık, iyileşen hasta rakamının 55 bin 782’ye yükseldiğini duyurdu.

Öte yandan Fransa’da 11 Mayıs’ta korona virüs ihtiyatları rahatlatılırken, kafe ve lokantaların dışındaki iş yerleri, mağazalar, kuaförler ve kütüphaneler açılacak. Taksilerde ve toplu taşıma taşıtlarında maske kullanımı lüzumlu olurken, kaidelere uymayanlara 135 Euro para cezası kesilecek.

Fransa’da hür dolaşıma izin verilirken, 100 km üzerindeki seyahatlerde ise yalnızca lüzumlu hallerde yapılabilecek. Fransa’da 11 Mayıstan itibaren mektepler kademeli ve isteğe bağlı olarak açılacak, sınıflarda en fazla 15 talebeye izin verilecek. Mekteplerde maske kullanımı lüzumlu olacak.

Özlem Kaplan

 

 

 

Sıradaki Haber :  Rus savaş uçakları, Karadeniz üzerinde keşif uçuşu yaptı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu