Dünya

Fransız bilim insanları: ‘Halk tedbirlere uymazsa ölü sayısı 200 bin olabilir’

Korona virüs salgını ile güç günler geçiren Avrupa’da bir hayli ülke salgın sebebi ile aldığı ihtiyatları hafifletmeye başlarken, Fransa’da 11 Mayıs’ta caddeye çıkma yasağı sona eriyor.

Fransız bilim insanları yaptıkları araştırma neticesinde ülkede caddeye çıkma yasağının sona ermesinin ardından milletin sosyal mesafe, maske takmak, hijyen kaideleri gibi önlemlere uymaması vaziyetinde salgında ikinci bir dalga yaşanabileceğine söyledi. Bilim insanları, caddeye çıkma yasağının kaldırılmasından sonra ülkede kritik bir sürecin başlayacağına dikkat sürükleyerek, “Ulus önlemlere uymazsa ölü rakamı 200 bin olabilir” ihtarında bulundu.

Paris Sağlık Kurumuları Kamu Takviyeyi ve Columbia Üniversitesi ile beraber çalışan bir grup epidemi uzmanının yaptığı araştırmada yalnızca araçlarda maske zorunluluğu getirilmesi vaziyetinde 85 bin şahsın, tamamen önlemsiz kalındığında ise 165 bin şahsın korona virüs sebebi ile yaşamını kaybedebileceği öngörüsünde bulunuldu. Bilim insanları, ölü rakamının 200 binlere kadar erişebilme ihtimalinin olduğunu dile getirirken, sıhhat hizmetlerinin ise bu vaziyette noksan kalacağı mevzusunda uyardı.

Öte yandan bilim insanları, özellikle yaşlıların ve kronik hastaların konutlarından çıkmamaya devam etmesi çağrısında bulundu.

Özlem Kaplan

Sıradaki Haber :  İsveç’te son 24 saatte 147 kişi koronadan öldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu