Gündem

Gıda denetiminde ceza yağdı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Covid-19 salgını ile uğraş programı dahilinde yaptığı denetimlerde şu asıl kadar yaptığı 7 bin 618 iş yeri denetiminde 877 bin 291 lira cezai operasyon uyguladı. Salgınla uğraş programı zarfında tüketici menfaatlerinin en üst düzeyde korunması amacıyla, yiyecek işletmelerine yönelik teftiş ve denetimlerine büyük bir hassasiyet ve özveri ile devamlı gıda yoklama ekipleri, bugün de Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan’ın koordinesinde uygulamalarını sürdürdü. Karayılan koordinesindeki 15 takım, yoğunluğun artı olduğu marketler ve fırınlar ilk olarak elde etmek üzere toplam 148 işletmeyi denetledi. Yapılan denetimlerde 2 işletmeye tarihi geçmiş ürünler, yetkisiz ekmek gramajı ve işletme kayıt belgesi olmadan etkinlik gösterdikleri tespit edilerek, toplamda 47 bin 500 TL yönetimle ilgili para cezası kesildi.

Anons yaparak markette satışı durdurdular

Denetim yapılan bir markette küflenmiş, tarihi geçmiş ürünlerin bulunması üzerine ekipler anons yaparak satışı durdurdu. Markete zabıta ve polis çağrılarak tarihi geçmiş her mahsul için cezai işlem uygulandı.

“2020 yılının ilk 4 ayında 877 bin 291 lira cezai operasyon uygulandı”

öte taraftan il genelinde 2020 yılı içerisinde yiyecek işletmelerine karşın 7 bin 618 yoklama yapılırken, denetimler sonucunda yiyecek güvenliğini sağlayamayan 67 işletmeye toplam 877 bin 291 TL yönetimle ilgili para cezası uygulandı. Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, bir fırın denetiminde gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının üreticinin de tüketicinin de hakkını savunmak olduğunu belirtti. Karayılan, kul hakkına uyarı edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bize de düşen tayin bu tür denetimleri yapıp eksiklikleri ve hataları gidermektir. İnşallah buradan bir ders çıkartırlar ve bundan sonraki iş ve işlevlerinde daha da uyarı ederler. Bizim amacımız destek çıkmak, esnafımız ile birlikte el ele almak ama dahası imalatçı olduğumuz gibi tüketiciyiz de bunun için tüketicinin de hakkını gözetmek zorundayız. Burada da tüketicinin hakkına bir yanlış olduğu için cezai operasyon uyguluyoruz” dedi.

Sıradaki Haber :  Cuma namazı için stada alınmayan 88 yaşındaki adam: 'Namazımı kıldım kimse merak etmesin, üzülmesin'

Resul Yanbul – Said Vakkas Yağcı
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu