Gündem

Gökyüzünde aniden ortaya çıkan gizemli ışık şaşırttı

Öğle saatlerinde semanda aniden ortaya çıkan ve bir müddet sonra kaybolan gökkuşağına eş renkleriyle afallatan ışık hüzmesini görenler cep telefonuna sarıldı. Bir Hayli birey tarafından görüntülenen ışık hüzmesi için sosyal medya kullanıcıları dünyada çok ender görülen bir tabiat hadiseyi olan ateş gökkuşağı olduğu güzergahında yorumlar yaptı.

Cep telefonu ile semandaki ışık hüzmesini görüntüleyen Hasan Kayabaşı, “Hava güneşli olmasından dolayı bahçeye çıktım. Semana baktığımda rengarenk bir ışık belirdi. Aniden ortaya çıktı. Sonra bir müddet statik durduktan sonra hareket ederek kayboldu. Ufo geldi varsaydım” dedi.

Şehit İbrahim Kundakçı Mahallesi’nde semandaki sırlı ışıkları gören Ali Bilgin adlı yurttaş ise korkup konuta kaçtığını belirterek, “Evvel bir ses duydum ses çıkardı. 20 dakika yarım saat semanda durdu. Ben ufo varsaydım ne olduğunu öğrenemediğim için korktum içeri kaçtım” biçiminde konuştu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından ateş gökkuşağı olarak belirlenen sırlı ışık dünyada çok ender görülen bir tabiat hadiseyi. “Circumhorizontal arc” olarak adlandırılan ateş gökkuşağı oluşması için güneşin oldukça yüksek bir konumda bulunması, ufuk sıcaklığının 58 derecenin üzerinde izlemesi ve semanda sirius bulutu olması gerekiyor.

Selçuk Şavran

Sıradaki Haber :  İzmir’e gitmekte ısrar eden sürücüler kente girişleri tıkadı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu