Gündem

Gümüşhane’de maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı

Yeni tip koronavirüs Covid-19 salgını sebebiyle ülke genelinde bir hayli şehirde kısmi ve genel alınan maske takma lüzumluluğuyla alakalı karar Gümüşhane’de de alındı.

Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında bugün fantastik bir araya gelen Şehir Umumi Hıfzıssıhha Heyeti 2020/5-9 numaralı kararıyla şehir genelinde caddeye çıkan veya çıkması lüzumlu olan herkesin 18 Mayıs pazartesi gününden itibaren maske takmasının lüzumlu olmasına karar verdi.

Karara göre maske sıhhat otoritelerinin önerdiği biçimde burun, ağız ve çeneyi tamamen kapatacak biçimde kenarlardan hava geçişine izin vermeyecek biçimde takılacak.

Kararın uygulamaya girmesiyle beraber Polis, Jandarma ve Zabıta tarafından zorunlu bilgilendirme, eğitim ve teftiş faaliyetlerinin yoğun bir biçimde sürdürülmesi, uygulamanın şehir genelinde faal katılımla reelleştirilmesi için tüm müessese ve kuruluşların zorunlu yardımı sağlamasına, şehir genelinde yanaşan Ramazan Bayramı evveli yoğunluğunun aşırılığı ve sosyal mesafe kaidelerine uyulmaması vaziyetinde zabıta ve kolluk güçleri tarafından yoğunluğun oluşabileceği çarşı, sokak, cadde gibi bölgelerde zorunlu olan tam temkinlerin alınmasına karar verildi.

Buluşmada ayrıca Yükseköğretim Müesseseleri İmtihanına YKS girecek olan talebelerin T.C. Kimlik Kartı müracaatlarının alınabilmesi için şehir ve ilçe popülasyon müdürlüklerinin 18-19 Mayıs tarihlerinde sarih bulundurulması, caddeye çıkmaları kısıtlanan 01.01.2000 tarihinden sonra doğan ve imtihana girecek olan talebelerin 18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde şehir ve ilçe popülasyon müdürlüklerine T.C. Kimlik Kartı Müracaatı ile hudutlu olmak üzere imtihana müracaat ettiğini gösterir dokümanı takdim etmek koşuluyla caddeye çıkma kısıtlamasından muaf yakalanmaları kararı da alındı.

Alınan kararlara ters hareket edenlere 1593 rakamlı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesi gereğince yönetimsel para cezası verileceği ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun 195.maddesi kapsamında zorunlu adli operasyonların başlatılacağı ifade edildi.

Recep Ergin
 

Sıradaki Haber :  İstanbul’a dönüş yolunda yoğunluk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu