Dünya

Gürcistan’da 9 Mayıs Zafer Günü kutlandı

Gürcistan’ın başşehri Tiflis’te bulunan Vake Park’ta Sovyetler Birliği Ordusunun 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nı mağlup etmesinin 75. sene dönümü olan 9 Mayıs Galibiyet Günü kutlaması yapıldı.

Her sene yurttaşların ve turistlerin katılımıyla tertip edilen kutlama programı, bu sene korona virüs salgını sebebiyle az rakamda katılım ile asıllaştırıldı. Kutlamaya Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, Korunma Bakanı İrakli Garibaşvili, Genelkurmay başkanı Vladimer Çaçibaia Vake katılırken, “Meçhul Asker” abidesine çiçek vazgeçildi.

Başbakan Gakhari, günün anlam ve ehemmiyetine ait söylemelerde bulundu. Gakhari, “Gürcistan’ın faşizm üzerinde galibiyet için 300 bin kurban verdi, bu ise ufak bir ülke için büyük bir adım. Gürcistan için 300 bin genç askerin vefatı çoktur, ancak galibiyet bahtına bu fedakarlık büyük bir felaket ve katkıdır, bu sebeple her zaman hatıralarını şereflendirmeli ve unutmamalıyız” dedi.

Başbakan, faşizme karşı alınan galibiyetin 75. sene dönümü vesilesiyle, İkinci Dünya Savaşı gazilerine bir keze mahsus 600 Lari takribî 190 dolar ödeneceğini aktarırken, savaş kurbanlarının ailelerine ise 300 Lari takribî 95 dolar verileceğine söyledi.

İlkin Hüseynov
 

Sıradaki Haber :  Afganistan’da bombalı saldırı: 13 ölü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu