Dünya

Gürcistan’da OHAL, 22 Mayıs’a kadar uzatıldı

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 2 milyondan fazla kişiye bulaşan ve 170 binden artı kişinin ölümüne niçin olan korona virüs sebebiyle ülkelerde tedbirler arttırılıyor. Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili tarafından yapılan açıklamada, ülkede geçerli olan mucizevi hal (OHAL) uygulamasının 22 Mayıs’a değin uzatıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Zurabişvili, “Karara tarafından mucizevi hal 22 Mayıs 2020’ye kadar sürecek. Mevcut kararname, ek kısıtlamalar getirmeyen aynı vakit boyunca devam edecektir. Bu kararla kısıtlamaların kaldırılmasına hazırlanabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Zurabişvili, “Bir ay önce Gürcistan genelinde doğaüstü hal duyuru edilmesi konusunda data vermiştik. Hem anayasal haklara bir takım kısıtlamalar getiren bir kararname de sunduk. Alınan önlemlerin bir sonucu olarak hastalığın bölüştürme oranını teftiş edebildik” dedi.

“Oysa bu kısıtlamalar onları evvelden almamız gerektiği anlamına gelmiyor” diyen Zurabişvili, “Hesaplamalar ve tahminler, salgının iç yayılımının önümüzdeki 2-3 hafta içinde artacağını göstermektedir” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Zurabişvili, doğaüstü halin korona virüsün kitlesel yayılmasını durdurmak, potansiyel tehditleri ortadan uyandırmak için uzatıldığını sözlerine ekledi.

öte yandan, Gürcistan’da daha önce 21 Nisan’a değin olağanüstü hal duyuru edilmesine karar verilmişti.

Toplam 428 korona virüs vakasının kayıtlara geçtiği Gürcistan’da virüs sebebiyle 4 kişi hayatını kaybetti.

İlkin Hüseynov
 

Sıradaki Haber :  Somali'de yardım taşıyan kargo uçağı düştü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu