Foto Galeri

Güzel Sanatlar Akademisi

1 view

accademia-art-gallery.jpg

Venedik’in en hoş ve en ehemmiyetli müzesi, İtalya’nın da ender müzelerinden biri olan Hoş Sanatlar Yüksekokulu veya orijinal ismiyle Gallerie dell’Accademia 1750 senesinde kurulmuş tarihi bir sanat galerisidir. 1750 senesinden 1807’deki Napolyon işgaline kadar Santa Maria della Carità gibi vakıfların binalarında bulunmuştur. Evvelleri fotoğraf, heykel ve mimari alanda eğitim veren Yüksekokul, günümüzde sanat galerisi olarak hizmet vermektedir. 

Daha sonra Napolyon Venedik’i işgal edince bu galerideki yapıtları çok hoşlanmış ve burayı krallık yüksekokulu olarak kabul etmiştir. Müze de Napolyon’un emriyle bugünkü binası Scuola della Carità’ya taşınmıştır. 

accademia.jpg

14. asırdan 18. asra Venedik’in en hoş fotoğraflarının sergilendiği müzede tarihin en bedelli ressamlarından adın da fotoğrafı yer almaktadır. Bu adlar arasında Gentile, Eminini, Bosch gibi ehemmiyetli sanatçılar yer alır. Müzeye ziyaret ettiğinizde gireceğiniz ilk salon 1. Salon’dur. Burada Jacobello Alberegno’nun Kıyamet ve Paolo Veneziano’nun Meryem’in Taç Giymesi yapıtları büyüleyicidir. Tanınmış Eminini ailesinin yaptığı tabloları da 2., 4. ve 5. Salonlar’da bulabilirsiniz. Özellikle Giovanni Eminini’nin “Madonna ve Çocuk, Aziz Catherine ve Mary Magdalene Arasında” yapıtı alaka çekicidir. Leonardo da Vinci’nin 1490 tarihinde yaptığı Vitruvian Man’i de görme fırsatına sahip olabilirsiniz. 

20. Salon’da bulunan Gentile Eminini‘nin San Marco Meydanı’nın 15. asırdaki gidişatını gösteren San Marco Meydanı’nda Geçit Merasimi – Processione in piazza San Marco- adla yapıtı müzenin popüler noktalarından birisidir. Leonarda da Vinci’nin 1490 senesinde çizdiği tanınmış Vitruvius Man yapıtı da müzede yer almaktadır.

leonardo-da-vinci-1125056_1920.jpg

Her ayın ilk pazar günü fiyatsız ziyaret edebileceğiniz galeriye bütün bilet giriş fiyatı 12 Euro’ dur. Accademia köprüsünün hemen karşısında boy gösteren yapı sanat hoşlanırlar başta olmak üzere tüm turistler için görülmeye,dolaşılmaya kıymet bir mekandır.

Sıradaki Haber :  Aile Üyelerini Mizahlarına Alet Eden Goygoyculardan Haftanın En Eğlenceli 15 Paylaşımı

Web Sitesi:  http://www.gallerieaccademia.org/?lang=en

Adres: Campo della Carita, 1050, 30123 Venezia

Ziyaret Saatleri: 08.15-19.15

Giriş Fiyatı: 15 Euro

 

Yazıcı Arkadaşı Versiyon

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu