Gündem

Hakkari’de fırtına çatıları uçurdu

Hakkari’de dün gece yarısı yaşanan kasırganın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Tarım ve Orman Şehir Müdürlüğü ile Şehir Özel Yönetine ait lojmanların çatıları başta olmak üzere bir hayli konutun çatıları kasırgadan dolayı uçarak yollara ve bina önlerindeki taşıtların üzerine düştü. Özel harekat polislerinin nöbet yakaladığı Mir Kalesi’nde asılı dev Türk bayrağı da kasırgadan dolayı orta denge halatının kopması neticeyi indirildi. Bir taksi durağının kulübesi ise yerinden sökülerek sokağa savrulduğu şehirde ortalık sanki yıkıntıya döndü.

Binasının çatısı uçan Süleyman Kanat ve Remzi Tekin adlı yurttaşlar, gece süresince devam eden fırtına sebebiyle çatılarının uçtuğunu ifade ederek yetkililerden destek istedi.

Yurttaşlardan Remzi Arslan ise şiddetli rüzgara katlanamayan bir taksi durağına ait kulübenin yola korunulduğunu ve 7 semtte bir hayli binanın da çatısının uçtuğunu belirterek, çatılarda asılı kalan saçların da risk oluşturduğunu kaydoldu.

Tesirli olan fırtına sebebiyle şehre elektrik vermek için Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. takımları da çalışmalarını devamlı sürdürüyor.

Mimar Kaya

Sıradaki Haber :  Vali Akbıyık: 'Hakkari’de 10 kişi taburcu oldu'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu