Dünya

Hawking’in evdeki solunum cihazı hastaneye bağışlandı

2018 yılında hayatını kaybeden İngiliz fizikçi, evrenbilimci, gökbilimci, teorisyen ve yazar Stephen William Hawking’ın ailesi, Hawking’ın hastalığı sebebiyle kullandığı bireysel solunum cihazını bir hastaneye bağışladı. Hawking’ın kızı Lucy Hawking, solunum cihazını korona vakaların tedavi edilmesi sürecinde hastaneye yardımcı olmak için, babasıyla yakından ilgilenen Cambridge kentindeki Royal Papworth Hastanesine bağışladı.

Meşhur fizikçinin kızı Lucy Hawkingi “Babamızın ölümünden daha sonra, İngiliz sıhhat sistemine ait olan bütün tıbbi ekipmanı geri verdik. Oysa bizim kişisel olarak satın aldığımız bazı cihazlar vardı. Şimdi onlardan biri olan babamızın bireysel solunum cihazını korona virüsüyle mücadelede hastaneye bağışlıyoruz” dedi. Lucy Hawking, babasının Papworth Hastanesinde aldığı bakımın “harika, özel ve sevgi batmış” olduğunu vurguladı.
Papworth’daki solunum departmanın direktörü ise “Hastane olarak solunum cihazı bağışları için Hawking ailesine teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Stephen William Hawking 14 Mart 2018 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Sıradaki Haber :  İsveç'te son 24 saatte korona nedeni ile 67 kişi öldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu