Güzellik

Hayat tarzınız cildinizi nasıl etkiliyor?

Fazla fazla şeker yiyorsanız…

Kurabiye, kek ve abur cubur gibi tatlı yiyecekler ruhunuzu memnun etse de, cildinize iyi gelmezler. Araştırmalar, şekerin cildinizin zamanla ürettiği kolajen miktarını azaltabileceğini gösteriyor. Şekeri seviyorsanız, hamur işleri ve şekerli içecekleri meyve ve taze bunalmış meyve suları ile değiştirmeyi düşünün. İçlerindeki antioksidan komplekslerinin cildinizin daha parlak görünmesine ve serbest radikallerle savaşmasına muavin olabileceği ek fayda ile tatlı için duyduğunuz özlemi dengeleyebilirsiniz.

Hayat tarzınız cildinizi nasıl etkiliyor

Içki tüketimi

Içki bedeniniz için olduğu değin cildiniz için de zararlıdır. Içki cildinizde kuruluk yaratabilir.  Nem olmadan cildiniz donuk ve kuru görünebilir.

Bronzluk tutkusu

Güneş cildi en seri yaşlandıran etkendir. bu nedenle aşırı bronzlaşma tutkusu ile solaryuma girmek bilhassa cildiniz için korkunç bir tercihtir. Güneş hasarı daimi bir hasardır. Birkaç sene önce edindiğiniz bir güneş yanığı sonra karanlık lekeler veya kırışıklıklar biçiminde karşınıza çıkabilir. Güneşe maruz kaldığınız her an asgari SPF 15  taşıyan bir güneş koruyucu kullandığınızdan emin olun.

Sigara kullanımı

Hiç şüphesiz sigara içmenin sağlığınız için olağanüstü derecede fena olduğunu ve aynı zamanda bir cilt hasarı kaynağı olduğunu duydunuz. Sigara içtiğinizde, cildinizi daha cansız gösterebilecek ve cilt tonu problemleri yaşatacak içerikler ile karşılaşırsınız. Bu fena alışılmışlık için tek çözüm onu ​​bırakmaktır.

Yeterince uyumamak

Uyku eksikliği sizi yakalayacak ve cildinizde de görünecektir. Çünkü cildiniz geceleri uyurken kendini onarır. Mümkünse, vücudunuzun kendini yenilemesine yardım etmek için en düşük altı saat uyuklamak çok önemlidir. Uykudan kaçınarak üretken olduğunuzu düşünseniz bile, aralıksız uyku eksikliği yaşlanma sürecini hızlandırabilir.

Sıradaki Haber :  50'li yaşlarınız için en iyi cilt bakım rutini

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu