Dünya

Hindistan’da 24 saatte 5 binden fazla korona virüs vakası

Dünya genelinde tesirli olan korona virüs sebebiyle olay ve can kaybı rakamları çoğalıyor. Hindistan’da salgının başladığı günden bu yana bir günde tespit edilen azami korona virüs olay rakamı kayıtlara geçti. Ülkede sonra 24 saat içerisinde 5 bin 611 olay tespit edildi. En fazla hadisenin Maharashtra eyaletinde görüldüğü ifade edilirken, eyalette bir günde 2 bin şahısta korona virüs tespit edildi.

Ülkede bugüne kadar 106 bin 750 şahısta korona virüs tespit edilirken, 42 bin 298 şahıs iyileşerek taburcu oldu. Salgının başladığı günden bugüne ülke genelinde 2,5 milyon test yapıldı.

Brezilya’da 1 günde bin 179 şahıs can verdi

Korona virüs salgınında makûs haber Brezilya’dan geldi. Ülkede son 24 saat içerisinde bin 179 şahıs yaşamını kaybetti. Rekor çoğalışla beraber ülke genelinde korona virüs neticeyi yaşamını kaybedenlerin rakamı 17 bin 983’e yükseldi. Ülkede 17 bin 408 korona virüs hadisesinin tespit edilmesiyle toplam olay rakamı da 271 bin 885’e erişti.
İlk korona virüs hadisesinin Şubat ayında görüldüğü ülkede en fazla can kaybı son olarak 12 Mayıs’ta kaydolunmuş, 1 günde 881 şahıs yaşamını kaybetmişti.

Merkez üssü Sao Paulo

Rekor çoğalışın görüldüğü Brezilya’da salgının merkez üssü Sao Paulo şehri oldu. Şehirde son 24 saate 324 şahıs yaşamını kaybetti.
Brezilya’dan gelen evham verici haberler Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ı da harekete geçirdi. Trump, Güney Amerika’ya ve Brezilya’ya seyahat yasağının gündemde olduğunu ifade etti. Brezilya’da korona salgınının ciddi bir mesele haline geldiğini laflarına ilave eden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, “İnsanların buraya gelmeleri ve bizim insanlarımızı hasta etmelerinden evham ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’da korona virüs vaka sayısı 2 bini geçti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu