Dünya

Hint polisi yine ilginç bir ceza yöntemine başvurdu

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyondan fazla kişiye bulaşan ve 200 binden artı kişinin ölümüne neden olan yeni alıcı korona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkelerde tedbir amacıyla sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Hindistan’da sokağa çıkma yasağına uymayanlar için Hint polisi yeniden ilginç bir suç oluşturan yöntemine başvurdu. Yollarda yoklama yapan polisler, yasağa rağmen sokağa meydana çıkan ve maskesi bulunmayan 3 kişinin bulunduğu motosikleti durdurdu. Polisler ceza olarak 3 kişiyi sözde korona virüs taşıyan bir hastanın bulunduğu ambulansa bindirdi. Ambulansa binmemek için büyük çaba sarf eden 3 kişinin o anları kameraya yansırken görüntüler sosyal medyada çabucak yayılarak viral oldu.

Hint polisi ise yaptığı açıklamada, söz konusu ceza ile amaçlarının yasağı delenlere ders vermek istediklerini belirtti.

öte yandan Hindistan’da Başbakan Narendra Modi, Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek nedeniyle ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağının 3 Mayıs’a dek uzatıldığını duyurmuştu. Ülkede korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 884’e, toplam olgu sayısı ise 27 bin 977’ye yükseldi.

Sıradaki Haber :  İsveç’te son 24 saatte 147 kişi koronadan öldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu