Gündem

Hollanda’dan getirilen 344 Türk vatandaşı Denizli’de karantinaya alındı

Korona virüs tedbirleri zarfında Hollanda’da kalan 344 Türk vatandaşı Dışişleri Bakanlığı göre hava yolu ile önce Muğla Dalaman’a peşinde 15 otobüs ile Denizli’nin Pamukkale ilçesine getirildi. Polis eskortu eşliğinde getirilen Türk kafilesi sonrasında 14 gün karantinada kalacakları KYK’ya ait Prof. Dr. Cevat Akşit Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Kafile üyelerinin ellerine otobüslerden inerken yurt görevlileri tarafından Türk bayrağı verildi. Kafile üyeleri yurda sosyal uzaklık kuralları uygulanarak giriş yaptı.

344 Türk vatandaşının yurt dışı seyahatleri yasaklanmadan hemencecik önce Hollanda’ya yolculuk amaçlı dışarı giden kişiler olduğu aktarıldı. Kafile üyelerinin Türkiye’nin ayrı kentlerinde ikamet ettikleri belirtildi. Kafile üyelerinin 14 gün baştan başa yurtta tek kişilik odalarda karantina sürecini dolduracakları ve günlük yemek yemek ihtiyaçlarının ise Türk Kızılayı göre karşılanacağı kaydedildi.

Rahatsızlanan kadından birincil tespitlerde korona virüse rastlanmadı

Yurda dönen kafile üyelerinden Leyla Ş., aniden rahatsızlanınca bölgedeki sağlık durumu ekipleri şahsa derhal müdahalede bulundu. Leyla Ş., afiyet görevlileri tarafından sedyeye alınarak ambulans ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan ilk tespitlerde ise Leyla Ş., korona virüs belirtisi göstermediği kan basıncı probleminden dolayı hastaneye kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

“Vatanımdayım yeter bana”

Yurda dönen kafile üyelerinden Candan Göreli, Türkiye’ye geldikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek “Vatanımdayım yeter bana, ölürsek de kendi ülkemizde ölelim” diyerek sevincini dile getirmeye çalıştı. Göreli karantina sürecinden sonra memleketi olan Balıkesir’deki çocuklarının yanına gideceğini ifade etti.

Bir diğer kafile üyesi Şükrü Pak ise yolculuğun hoş geçtiğini kaydederek, “Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Karantinadan sonradan ise Kayseri’ye gideceğim” dedi.

Fadıl Pişkin – Semih Can Yılmaz

Sıradaki Haber :  Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde bayram hutbesi irad etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu