Dünya

Hong Kong’da 1.1 milyon dolar değerinde kurutulmuş köpek balığı yüzgeci ele geçirildi

Çin’in otonom bölgesi Hong Kong’da takribî 1.1 milyon dolar kıymetinde 26 ton kurutulmuş köpek balığı yüzgeci ele geçirildi. 38 bin 500 köpek balığından elde edilen yüzgeçlerin Ekvador’dan Hong Kong’a sevk edilen 13’er tondan oluşan 2 konteyner içerisinde ele geçirildiği belirtildi. Yetkililer, 2019’da ele geçirilen 3.8 tonluk kurutulmuş köpek balığı yüzgeci rekorunun kırıldığını belirtti. Mevzuyla alakalı 57 yaşında hapsedilen bir adamın kefaletle özgür vazgeçildiği belirtildi.

Balıkçı filoları, genellikle köpek balığının yüzgeçlerini kesip tekerrür denize atıyor. Denize atıldığında yaşamda olan köpek balıkları yüzgeçleri olmadan denizin dibine batarak yaşamını kaybediyor. Kurutulmuş yüzgeçler ise ciddi maliyetlerde satılıyor ve genellikle ehemmiyetli otel ve lokantalarda çorbada servis ediliyor.

Köpek balığı yüzgecinin satışı ve tüketimi Hong Kong’da yasa dışı değil ancak izne tabi olması gerekiyor.

Hong Kong kanunlarına göre, jenerasyonu tükenme riskiyle karşı karşıya cinslerin ithal edilmesi yasa dışı. Kanunun ihlali halinde 10 seneye kadar mapus cezası ve 10 milyon Hong Kong doları para cezası uygulanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir etraf kuruluşu Wild Aid, her sene ticaret emelli 73 milyon köpek balığının can verdiğini belirtiyor.

Sıradaki Haber :  İsrail Başbakanı Netanyahu’dan BAE'ye: 'Kırmızı halı ile karşılamaya hazırız'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu