Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ramazan Bayramı mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı iletisinde, “Zati başlı başına bir sabır ayı olan ve bu topraklar üzerinde bin yıldır yaşanan Ramazan ayları içinde, belki de en fazla sabır dolu olanlarından birini geride vazgeçtik ve Ramazan Bayramı’na eriştik.

Camilerden, teravihlerinden uzak kalmış olmak, inanan gönülllerde bir burukluk oluşturmakla birlikte, bu kutlu ayın manevi abuhavasının verdiği efor, metanet ve itidal, özellikle pandemi sürecindeki çabamıza ayrı bir efor katmıştır” ifadesini kullandı.

Ülke olarak 21.yüzyılın başından itibaren güvenlikten sıhhate, ekonomiden yüksek teknolojili sanayi yapımına kadar yaşanılan büyük başkalaşım ve büyümeye paralel olarak gerek terörle, uyuşturucuyla ve trafik kazalarıyla çabada; gerekse göç idaresinde gösterilen zafere, küresel bir salgınla çabadaki galibiyetin de ilave etmenin haklı onuru içinde olduklarını vurgulayan Bakan Soylu şunları kaydoldu:

“Hem sıhhat altyapımız, hem de köklü devlet ananemizin tüm birikimiyle sağlık kurumu içi ve sağlık kurumu dışında süreci zaferle idarerken Aziz Ulusumuzu gösterdiği sabır ve feraset, hem Ramazan ayının ruhunun, hem de ulusal hasletlerimizin yansıması olmuştur. 65 yaş üstü yurttaşlarımızın uzunca bir müddet konutlarından çıkmayarak gösterdiği sabır, son aktüel sayıyla bütün 6.649.461 arzı karşılayan Vefa Sosyal Destek Gruplarımızın özverisiyle birleşmiş, hamleler ve provakasyonlar bu büyük organizasyonun dünyada misali olmayan galibiyetini gölgeleyememiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle Kamu kumpasımızı bozmadan, ülkemizin tedarik zincirini kesintiye uğratmadan, sıhhat sistemimizin ayakta kalmasını temin ederek ve sosyal yalıtımı temin ederek idarediğimiz pandemi sürecinin tamamen bittiğini söylemek ve tembelliğe kapılmak, elbette ki doğru değildir. Bilâkis; galibiyetlerimiz, doğru yolda gittiğimizin ve bu doğruları yapmaya kararlılıkla devam etmemiz gerektiğinin delilidir. Bu vesileyle, Ramazan ayını manâsına uygun biçimde bütün bir sabır ayı halinde yaşayan, her mevzuda olduğu gibi pandemi sürecinde de ferasetiyle bizlere yol gösteren Aziz Ulusumuzun Ramazan Bayramını tebrik ediyor, ülkemiz ve tüm İslâm alemi için hayırların başlangıcı olmasını diliyorum. Ayrıca bu süreçte üstün bir çaba gösteren tüm sıhhat personelimize, Kaymakam ve Valilerimize, yurttaşlarımızın tüm lüzumlarını ayağına kadar götüren tüm güvenlik personelimize, kamu personelimize ve sivil toplum kuruluşu üyelerimize şükranlarımı sunuyor; salgın hastalık nedeniyle kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımıza ve adi bir hücum sonucunda yaşamlarını kaybeden Vefa Sosyal Destek Grubumuzun şehitlerine Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.”

Sıradaki Haber :  İçişleri Bakanı Soylu'nun plaket verdiği yardımsever iş adamı, korona virüsten hayatını kaybetti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu