GündemSiyaset

İçişleri Bakanlığı: ‘2 günlük sokağa çıkma yasağı bu gece saat 24.00 itibarıyla sona erecektir’

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılmış açıklamada, “Korona virüs tedbirleri kapsamında 31 ilimizde uygulanması kararlaştırılan 2 jurnal sokağa çıkma yasağı daha önce açıklandığı üzere bu gece saat 24.00 itibarıyla sona erecektir. Sokağa çıkma yasağı uygulanan illerimizde bulunan 63 milyon 640 bin vatandaşımızın yaklaşık olarak tamamına yakını alınan karara evlerinde kalarak yüksek bir oranda ahenk göstermişlerdir. Vatandaşlarımıza göstermiş olduğu bu aklıselim davranıştan nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Bazı illerimizde az sayıda da olsa alınan karara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri dahilinde adli veya idari operasyon uygulanmıştır. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden toplam 24 bin 88 kişiye adli veya idari operasyon gerçekleştirilmiştir.
Keza 31 ilimizdeki laf konusu yasak sona erdikten sonradan kapalı olması gereken, market, süpermarket, büfe vb. iş yerlerinin açık olduğu tespit edildiği takdirde, bu iş yerlerine ve bu iş yerlerinden alışveriş yapanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ve idari operasyon uygulanacaktır. Yasak bulunmayan yerlerde ise sosyal mesafe kuralına uymayanlara benzer şekilde adli ve yönetimsel operasyon gerçekleştirilecektir.

Bakanlığımızca bu konuda 31 ilin valilikleri ve kolluk birimlerine gerekli talimatlar verilmiştir.

Covid 19 ile salgını ile mücadelemiz kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda uygulamaya konulan öteki tedbirler ile birlikte 31 ilimizdeki kent giriş/çıkışı, ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan veya 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasakları (istisnalar hariç) aynı şekilde devam etmektedir.

Vatandaşlarımızdan yaşadığımız pandemi süreci sona erene ve hayatın sıradan akışına dönünceye dek zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamalarını, sosyal mesafe ve sosyal yalıtım kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Covid 19 salgınını en kısa sürede atlatmak için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız devam etmektedir. Defalarca birlikte başaracağız” denildi.

Sıradaki Haber :  İçişleri Bakanlığından pazar yerleriyle ilgili genelge

Musa Erdoğan
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu