Gündem

İçişleri Bakanlığı: ‘Toplam 35 bin 422 kişiye adli ya da idari işlem uygulanmıştır’

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılmış açıklamada, “31 ilimizdeki sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarımız evlerinde kalarak yüksek oranda harmoni sağlamıştır Sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı 22 Nisan Çarşamba günü saat 24.00 ile 26 Nisan Pazar günü saat 20.00 aralarında kurallara uymayan toplam 35 bin 422 kişiye adli ya da idari operasyon gerçekleştirilmiştir. Korona virüs tedbirleri dahilinde ikâmetgâh yerlerine ilişkin karantina uygulamaları devam etmektedir. Bu kapsamda 51 ilimizdeki, 2 ilçenin tamamında, 1 ilçenin merkezinde, 4 beldede, 76 mahallede, 71 köyde ve 8 mezra almak üzere toplam 162 mesken uygun karantina tedbirleri uygulanmaktadır” denildi.

“44 İldeki, 177 ikâmetgâh uygun ise karantina kararı kaldırılmıştır”

Açıklamada, “Ülke genelinde emniyet ve jandarma birimlerince pazar yerleri, marketler/süpermarketler vb. meslek yerleri ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu meydan, cadde ve sokaklarda; sosyal mesafe, sosyal izolasyon İle bu alanlarda maske takma zorunluluğuna yönelik denetimler, önümüzdeki hafta içi de yoğun bir şekilde devam edecektir

Yeni müşteri korona virüs (Covid-19) tedbirleri dahilinde; 22 Nisan 2020 tarihinde saat 24.00 itibarıyla 31 ilimizde başlayan sokağa çıkma kısıtlaması bu gece saat 24.00’da sona erecektir.

Buna karşılık 31 il için getirilen büyük kasaba giriş/çıkış sınırlaması ve ülke genelinde 65 yaş ve üstü İle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız ve 20 yaş altındaki çocuklarımız/ gençlerimizin sokağa çıkmalarına ilişkin kısıtlamalar (istisnalar hariç) ise benzer şekilde devam edecektir.

Dört günü kapsayan işlem içerisinde; 31 ilimizde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşımız sokağa çıkma kısıtlaması kararına daha önceki kısıtlama kararlarında da olduğu gibi ‘evlerinde kalarak yüksek bir oranda düzen sağlamıştır.

Azda olsa bahse konu kısıtlama kararına uymayan vatandaşlarımıza ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri dahilinde adli veya yönetimle ilgili işlem uygulanmıştır.

Sıradaki Haber :  Azerbaycan'da son 24 saatte 148 vaka

Bu kapsamda sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı 22 Nisan Çarşamba günü saat 24.00 ile 26 Nisan Pazar günü saat 20.00 arasında kurallara uymayan toplam 35 bin 422 kişiye adli veya idari operasyon gerçekleştirilmiştir.

Keza tüm ülke genelinde gerektiğinde Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele zarfında, il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığında umumi hıfzıssıhha kurullarınca ikâmetgâh yerlerine ilişkin karantina kararları alınmakta ve bu kararlar özenle uygulanmaktadır.

Bugün saat 20.00 itibarı ile 51 ilimizdeki, 2 ilçenin tamamında, 1 ilçenin merkezinde, 4 beldede, 76 mahallede, 71 köyde ve 8 mezra edinmek üzere toplam 162 ikâmetgâh yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır.

Karantina tedbiri uygulanan mesken yerindeki toplam nüfus 222 bin 921’dir. öte taraftan 44 ilde, 177 yerleşim uygun ise karantina kararı kaldırılmıştır.

Korona virüsle uğraş kapsamında alınan tüm bu tedbirler sonuç vermeye başlamıştır, ancak bu sonuçlar katiyen rehavete niçin olmamalıdır. Risk hemen şimdi geçmiş değildir.

Salgın ile mücadelede vatandaşlarımızdan ricamız;

– Toplu taşıma araçları ile seyahatlerde,
– Pazar yeri, market/süpermarket ve fırınlardan yapacakları alışverişlerinde,
– Fabrikalar, iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşları gibi toplu olarak bulunulan iş yerlerinde,
– Havaların sıcak olması nedeniyle park, bahçe, cadde, sokak, meydan gibi dış mekanlarda,

Sosyal mesafeyi ve sosyal izolasyonu sağlamaları, ayrıca kayıtlı alanlarda maske takma zorunluluğuna uymaya devam etmeleridir.

Ülke genelinde emniyet ve jandarma birimlerince pazar yerleri, marketler/süpermarketler vb iş yerleri ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu meydan, sokak ve sokaklarda bu konudaki denetimlerimiz önümüzdeki hafta içi de yoğun bir şekilde devam edecektir.

Tüm dünyanın pandemi nedeniyle güç bir dönemden geçtiği bu süreçte Ülke olarak en büyük gücümüz taşıdığımız güçlü dayanışma duygumuzdur.

Vatandaşlarımıza tüm bu süreçte, göstermiş oldukları dayanışma, sabır ve fedakarlıktan dolayı bir kere daha teşekkür ediyoruz.

Sıradaki Haber :  Soner Yalçın’ın villasına gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri kapıda kaldı

Dinç günlerde yeniden buluşmak için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız devam etmektedir. Birlikte başaracağız” denildi.

Musa Erdoğan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu