GündemSiyaset

İçişleri Bakanlığı’ndan sokağa çıkma yasağı hakkında yeni açıklama

Son dakika haberi: Bakanlıktan yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı uygulanan illerde yaşamış 63 milyon 640 bin vatandaşın neredeyse tamamına yakınının karara evlerinde kalarak harmoni gösterdiği belirtildi.

KARARLARA UYMAYANLARA İDARİ İŞLEM UYGULANDI

Sağduyu davranan vatandaşlara teşekkür edilen açıklamada, bir takım illerde eksik sayıda da olsa karara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nin ilgili maddeleri zarfında adli ya da yönetimle ilgili operasyon uygulandığı açıklama edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden toplam 24 bin 88 kişiye adli ya da yönetimsel işlem gerçekleştirilmiştir. Hem, 31 ilimizdeki söz konusu yasak sona erdikten sonradan kapalı olması gereken market, süpermarket, büfe gibi iş yerlerinin açık olduğu saptama edildiği takdirde, bu iş yerlerine ve bu iş yerlerinden alışveriş yapanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nin ilgili maddeleri zarfında adli ve yönetimle ilgili operasyon uygulanacaktır.

Yasak bulunmayan yerlerde ise sosyal mesafe kuralına uymayanlara aynı şekilde adli ve yönetimsel operasyon gerçekleştirilecektir. Bakanlığımızca bu konuda 31 ilin valilikleri ve kolluk birimlerine zorunlu açıklamalar verilmiştir.”

Kovid-19 salgınıyla mücadelenin kararlı şekilde devam ettiği vurgulanan açıklamada, “Bu kapsamda uygulamaya konulan diğer tedbirlerle 31 ilimizdeki kent antre/çıkışı, ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı yer alan ya da 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasakları (istisnalar hariç) benzer şekilde devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Vatandaşlardan pandemi süreci sona erene ve yaşam bayağı akışına dönünceye kadar gerekli olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları, sosyal uzaklık ve sosyal izolasyon kurallarına uymaları rica edilen açıklamada, “Kovid 19 salgınını en kısa sürede atlatmak için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız devam etmektedir. Daima birlikte başaracağız.” denildi.

KAYNAK: AA
Sıradaki Haber :  İçişleri Bakanlığı: '5 ilimizdeki 6 mesken yerinde karantina uygulaması sona erdi'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu