Gündem

İDDEF, Ramazan ayında Türkiye ve Dünya’da iyiliğe dokundu

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu İDDEF ‘İyiliğe Dokun’ sloganıyla reelleştirdiği 2020 Ramazan destek faaliyetleri çerçevesinde surat binlerce asıl lüzum sahibi ailenin vicdanına iyilikle dokundu. İDDEF, yardımseverlerin azık kutularını, zekat, fitre, fidye, iftar ve bayramlık elbise bağışlarını Türkiye ile Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar’daki 33 ülke 106 bölgede eğitim gören ilim öğrencileri ve lüzum sahiplerine teslim ettiğine söyledi.

280 bin şahsa iftar verildi

İDDEF’ten yapılan söylemede, “Bu seneki Ramazan çalışmaları ‘İyiliğe Dokun’ sloganı ve yardımseverlerin itimatları muhtaç kimselere teslim edilerek bitirildi. Ramazan’ın faydayı dünyanın dört bir yanındaki yoksul kimseler ile medreselerde hafızlık ve Şer-i İlimler okuyan öğrencilere eriştirildi. Ramazan ayında koronavirüs kovid-19 temkinleri kapsamında yine tasarladığımız çalışmalarla ülkemize ve senenin tüm günleri sahada olan mahallî misyonlularımızla yardımseverlerin zekat, fitre ve azık takviyeleri mazlum ve mağdur ülkelerdeki kardeşlerimize eriştirerek ümmet coğrafyasına iyilik taşındı.

Bu kapsamda Türkiye’de Koronavirüs sebebiyle mağdur olan lüzum sahibi 10 bin aileye azık, hijyen koliyi ve alışveriş kartı takviyeleri eriştirildi. 33 ülke 106 bölgede 24 bin aileye azık, 280 bin şahsa iftar verildi, 36 bin şahsa ise yardımseverlerin zekat, fitre ve fidye bağışları teslim edildi. Her sene olduğu gibi bu sene de medreselerde eğitim alan öğrencilere, öksüz ve yoksul çocuklara bayramlık elbise armağan edilerek bayramın mutluluğu yaşatıldı.” denildi.

Acil kriz bölgelerine ağırlık verildi

Suriye, Yemen ve Gazze gibi iç savaş ve muhtaçlıkla çaba edilen ülkelerde Ramazan ayı çalışmalarına ağırlık verildiği belirtilen söylemede, “Acil kriz bölgelerinde sene boyu devam eden dayanaklar bu Ramazan da sürdürüldü ve 90 bin şahsa sıcak iftar yemeği ve azık takviyeyi dağıtıldı. Suriye İdlib’de çadır şehirlerde ve inşa ettiğimiz briket konutlarda Ramazan’ı geçiren mazlum ailelere sıcak yemek ikram edilirken, İç savaşla beraber açlık ve hastalığın büyük bir krize dönüştüğü Yemen’de sene boyu devam eden dayanaklar Ramazan ayında da sürdürüldü.

Sıradaki Haber :  İzmir'de evden eve nakliyatçıların deprem fırsatçılığı

Manili, sığınmacı ve öksüz 4 bin aileye azık takviyeyi yapıldı ve iftarlık yemek ikram edildi. Kuşatma altındaki Gazze’de ise mazlum aileler unutulmadı; zekat ve fitreler teslim edildi. Ramazan çalışmaları Suriye, Yemen ve Gazze gibi bölgelerde büyük güçlük içinde hayat gayreti veren mazlum kardeşlerimize büyük keyif yaşattı. Batı Afrika ülkesi Gine’de ise 4 bin aileye azık dağıtılırken, koronavirüs sebebiyle toplu iftarlar yalnızca Bangladeş, Burkina Faso, Mali, Kamerun’da yapıldı. Öteki ülkelerde mazlum, sığınmacı ve yoksul ailelere iftarlık sıcak yemek ikram edildi.” ifadeleri kullanıldı.

159 su kuyusu açıldı, 6 kalıcı yapıtın esasları atıldı

Suyun dünyanın her yerinde hayati rol oynadığı vurgulanan söylemede, “Koronavirüs salgınıyla çaba ettiğimiz bu günlerde hem şahsi paklik hem de içme suyu olarak suyun ehemmiyetine bir kere daha tanık oluyoruz. Bu kapsamda sene boyu olduğu gibi Ramazan’da da susuzluk yaşayan ve lekeli suları içmek zorunda kalan kimseler için “Damlaya Damlaya Umut Olur” kampanyası kapsamında Afrika ve Asya ülkelerinde 159 su kuyusu açıldı.

Son emelimiz eğitim olarak yardımseverlerin dayanağıyla Fildişi, Bangladeş, Burkina Faso ve Kenya’da 4 mescid ve 2 medresenin esasları atılarak inşasına başlandı. Sene süresince İslami eğitim ve insani yardım faaliyetleriyle beraber mescit, medrese, su kuyuları, acil destek ve kurban gibi hizmet alanlarında projelerimizi sürdüreceğiz. Koronavirüs sebebiyle değmememiz gereken bir hayli şey varken yardımseverler Ramazan ayında gönülden iyiliğe dokundu. Lüzum sahiplerini coşturan bağışçılarımıza teşekkür ederiz.” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu